©  ISOPIX

Cyriel Dessers vlamt laatste keer voor Feyenoord in De Kuip, PSV vicekampioen

Een succesvolle zondag voor de Belgen op de allerlaatste speeldag in de Eredivisie. Lois Openda bekroonde een knap seizoen met twee doelpunten tegen landskampioen Ajax. En ook Cyriel Dessers wist de goal weer te vinden. Ondanks zijn doelpunt verloor Feyenoord wel van Twente.

Maarten VanhoofBron: BELGA

In de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax had Brobbey de score op het kwartier geopend in Arnhem. Openda kende in de tweede helft elen begenadigde vijf minuten met twee doelpunten iets voor het uur. Hij beëindigt het seizoen zo met 18 competitiedoelpunten. Over alle competities heen scoorde de huurling van Club Brugge zelfs seizoen 23 keer. Edson Álvarez bezorgde Ajax in de slotfase uiteindelijk toch nog een punt. Eindstand: 2-2. Vitesse eindigt het seizoen als zesde en mag naar de play-offs voor het laatste Europese ticket.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cyriel Dessers scoorde weer voor Feyenoord, maar verloor wel met 1-2 van Twente. Limnios en Smal hadden de Tukkers in de eerste helft al op een dubbele voorsprong gebracht. Feyenoord eindigt wel als derde voor Twente in de rangschikking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

PSV is vicekampioen geworden in Nederlands. Het won zijn laatste wedstrijd met 1-2 van PEC Zwolle. Johan Bakayoko viel op het uur in bij de Eindhovenaren, die wonnen dankzij treffers van Bruma en Ledezma. PEC Zwolle was als rode lantaarn al zeker van degradatie.

LEES OOK. Willem II verdwijnt ondanks ruime zege na acht jaar uit Eredivisie

Aangeboden door onze partners