Onze tv-tips: een dijk van een stem, beperkte seks en een heldenrol

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Sexual healing

NPO2, ma, 20.25 uur

Een ontroerende en tegelijk aangrijpende documentaire over een hardnekkig taboe. Dit is het verhaal van Evelien, een 53-jarige Nederlandse vrouw en haar zoektocht naar intimiteit. Voor Evelien allerminst evident want ze heeft een beperking. Voor haar is het bijzonder frustrerend dat ze een gezond libido heeft maar haast nooit intimiteit of seks kan ervaren omdat ze spastisch is. Ook onderzoekt ze of het hebben van goede seks de mens gelukkiger maakt. (tove)

 

Liefde voor muziek

VTM, ma, 20.40 uur

Enkele jaren geleden brak de Nederlandse zangeres Davina Michelle door toen ze meedeed aan het programma Beste Zangers, de Hollandse evenknie van Liefde voor muziek. Wij kennen haar stemgeluid vooral van de megahit Hoe het danst, opgenomen in een periode toen er nog geen ophef was rond Marco Borsato. Maar ze heeft al veel meer op haar palmares staan. Haar songs worden vanavond onder handen genomen door haar collega‘s, en dat zorgt voor nieuwe pareltjes. (tove)

 

Captain Phillips

VTM 3, ma, 20.35 uur

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar om zijn bemanning te redden. IJzersterke triller. Tom Hanks blijft een held voor dit soort rollen. Op het einde laat Hanks zien waarom hij één van de beste acteurs is. Uiteraard is het verhaal geromantiseerd, maar de film vervalt nooit in Hollywoodclichés. (tove)