©  BELGA

Thomas Pieters neemt risico’s en valt terug. Ryan Fox is de nieuwe leider op het Soudal Open.

Na de derde dag van het Soudal staat zo goed als vast dat er geen landgenoot de Belgische manche van de DP World Tour zal winnen. Thomas Pieters viel immers terug naar de 35ste plaats. De nieuwe leider in het Antwerpse Schilde is de Nieuw-Zeelander Ryan Fox (-11) die een slag minder telt dan de Engelsman Sam Horsfield (-10).

Christian Ceuterick

Op dag drie van het Soudal Open werd de rangschikking op zijn kop gezet. Met Ryan Fox heeft de Belgische manche van de DP World Tour voor het eerst iemand die alleen de leiding heeft. De 35-jarige Nieuw-Zeelander zette de beste dagscore in 65 slagen (-6) neer en klom over de Engelsman Sam Horsfield, leider op dag één en twee. Fox telt 1 slag minder dan Horsfield. Derde is de Duitser Yannick Paul die op twee slagen volgt van de nieuwe leider.

Thomas Pieters, de nog enige Belg in het toernooi, zal het Soudal Open niet winnen. Met een derde ronde in 71 slagen (par) boette hij 6 plaatsen in en staat nu 35ste. De 30-jarige Antwerpenaar startte sterk met drie birdies (hole 1, 5 en 9) op zijn eerste negen holes. Met een tussenresultaat van -6 dook het nummer 36 van de wereldranglijst zelfs even de top 10 binnen. Maar dan stokte de machine. Twee slechte drives op hole 9 en 14 werden genadeloos afgestraft met double bogeys. Finaal kwam Pieters rond in 71 slagen (par) om na 54 holes een totaal te hebben van -3. “Ik heb gekozen om agressief te spelen en risico’s te nemen”, sprak Thomas Pieters na zijn ronde. “Eerst loonde dat nog wel. Je weet als je er voor gaat dat je een twee kan maken, maar ook een zes en het kostte mij nu twee dubbele bogeys. Ik heb er geen spijt van. Gelukkig heb ik deze ronde nog kunnen afsluiten met een birdie”, sloot Pieters af.

Aan het sprookje van Lev Grinberg kwam ook einde. De sensatie van de eerste twee dagen ging onder de massale aandacht ten onder. De 14-jarige Oekraïense-Belg leverde een kaart in van 76 slagen (+5) na vijf bogeys, een triple bogey en 3 birdies. Het gevolg: Grinberg kende een terugval van 30 plaatsen en staat met een totaal van +2 59ste.

Meer over Thomas Pieters

Aangeboden door onze partners