©  BELGA

Rani Rosius “kapot” na vierde wedstrijd op één middag, Michael Obasuyi nadert op EK-limiet: “Ben beter dan vorig jaar”

Michael Obasuyi heeft zaterdag tijdens de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Merksem de 110 meter horden gewonnen in 13.65. Hij nadert tot op vijftien honderdsten van de EK-limiet.

Bron: BELGA

Zonder noemenswaardige tegenstand benaderde Obasuyi tot twee keer toe de 13.50 die nodig is voor München, want ook in de reeksen klokte hij al 13.65. Voor het WK in Eugene is 13.32 nodig, precies zijn persoonlijk record. 

“De vorm is uitstekend, maar ik mis nog wat ritme en maak nog wat technische foutjes”, vertelde de 22-jarige West-Vlaming na afloop. “Zo vroeg op het seizoen twee keer 13.65 lopen is niet slecht, maar ik hoop toch om snel wat harder te gaan. De komende weken loop ik heel veel wedstrijden om in het ritme te komen.”

Met zijn persoonlijk record van 13.32 behoort Obasuyi nu al tot de Europese top, maar hij wil meer. “Ik ben nog beter dan vorig jaar, toen ik in deze periode aan de kant stond met een scheur in de hamstring”, vertelt hij. “Ik zeg niet dat ik er dit jaar nog eens een grote hap van af ga doen, maar ik hoop wel om vele weken na elkaar in de dertigers te lopen. Dan kan je héél veel bereiken.” Het EK in München is voor Obasuyi nog belangrijker dan het WK in Eugene. “Ik zeg niet dat het WK geen doel is, maar op het EK kan ik echt hoog eindigen, dus verkies ik om daar naartoe te pieken”, besloot hij.

 ©  BELGA

Bescheiden 100 meter en erg degelijke 200 meter voor Rani Rosius

Rani Rosius heeft zaterdag tijdens de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Merksem zowel de 100 als de 200 meter gewonnen. Op de 100 meter bleef ze ruim boven haar persoonlijk record, op de 200 meter kwam ze wel in de buurt.

Liefst vier keer moest Rosius zaterdag aan de bak: reeksen en finale van zowel 100 als 200 meter. Op de 100 meter liep ze eerst 11.65 en dan 11.52, negentien honderdsten boven haar persoonlijk record. Voor het EK in München is 11.24 nodig, voor het WK in Eugene 11.15. Op de 200 meter opende de 22-jarige Limburgse zaterdag in 24.29, in de finale klokte ze af in 23.65. Ze benaderde zo haar persoonlijk record tot op zestien honderdsten. Het EK of WK zijn niet haalbaar, want daar is respectievelijk 23.05 en 22.80 nodig.

“Ik ben kapot”, zei Rosius na haar vierde wedstrijd van de middag. “Maar ik ben wel tevreden. De tijden die ik hier in de finales loop, met al heel wat wedstrijden in de benen, zijn zeker in orde. De vorm begint stilaan te komen. De 200 meter is voor mij trouwens geen doel op zich en staat puur in functie van de 100 meter.”

Rosius mikt deze zomer vooral op het EK. “Als ik me zou plaatsen voor het WK, stap ik meteen op het vliegtuig, maar het is geen doel”, vertelde ze. “Een EK is op dit moment meer een kampioenschap op mijn maat. En dat geldt ook voor de nationale 4x100 meterploeg, waarmee we de komende weken verschillende keren in actie komen in de hoop een EK-ticket af te dwingen.”

 ©  BELGA

Bouchikhi loopt in Londen onder limiet op 10.000 meter

Soufiane Bouchikhi is zaterdag achtste gefinisht tijdens de open Britse kampioenschappen op de 10.000 in Londen. Met 28:08.89 dook hij onder de EK-limiet, en toch zal zijn prestatie vermoedelijk niet volstaan om naar München te mogen.

De limiet voor het EK in München staat op 28:15.00. Daar dook Bouchikhi zaterdag dus onder, maar zijn probleem is dat hij pas over de vijfde Belgische chrono beschikt, terwijl slechts drie atleten per land naar het EK mogen. Bouchikhi, die een persoonlijk record heeft van 27:41.20, moet hopen op twee afzeggingen van landgenoten. Isaac Kimeli, Bashir Abdi, Simon Debognies en Robin Hendrix waren al sneller dan Bouchikhi.

De winst ging zaterdag naar de Italiaan Yemaneberhan Crippa in 27:16.18.

Meer over Rani Rosius

Aangeboden door onze partners