Dimitri Van den Bergh blijft ergste nachtmerrie van Engelsman en stoomt door naar achtste finales Czech Darts Open

Dimitri Van den Bergh heeft zich zaterdag in Praag voor de achtste finales van het Czech Darts Open geplaatst. De 27-jarige Antwerpenaar, als nummer negen van de wereld vrij in de eerste ronde, nam in de tweede met 6-4 de maat van de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-17).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Van den Bergh brak één keer, in de vijfde leg, door de darts van ‘The Asp’ en dat volstond voor de zege. ‘The Dreammaker’ gooide een gemiddelde van 96,06, net iets beter dan de 95.68 van Aspinall. Die prikte in de derde leg wel een 132 uitworp weg, maak kwam desondanks ook aan een lager checkout percentage: 28,6 tegenover 42,9 voor Van den Bergh (die nu al voor de achtste keer op rij won van de Engelsman).

LEES OOK. Dart-broers Van den Bergh geven voor het eerst samen een interview: “Noem ons geen halfbroers of ge hebt een probleem”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Om een plaats in de kwartfinales neemt Van den Bergh het zondagnamiddag op tegen de Engelsman Luke Humphries (PDC-18), die zijn landgenoot Martin Lukeman (PDC-71) met 6-1 uitschakelde.

Meer over Dimitri Van den Bergh

Aangeboden door onze partners