Ben Devriendt (links) en Filip Wuyts van Toerisme Vlaanderen bij de babybox aan het kasteel Vilain XIIII in Leut. © RR

Geboren in kasteel Vilain XIIII in Leut? Stuur je babyfoto naar Toerisme Vlaanderen

MAASMECHELEN

Van 3 juli tot en met 31 augustus loopt in het kasteel Vilain XIIII in Leut een tentoonstelling over alle kinderen die ooit geboren zijn op de materniteit in het kasteel. Daarom zoekt Toerisme Vlaanderen babyfoto’s.

“Inwoners van de Maasvallei die aan het kasteel passeren, beginnen of eindigen hun verhaal vaak met ‘ik ben hier geboren’. Of zelfs: ‘mijn vader en mijn moeder zijn hier geboren’, zegt Ben De Vriendt van Toerisme Vlaanderen. “Het leek ons dus leuk om de materniteit van het kasteel van Leut een prominente plaats te geven in deze eerste tentoonstelling. We zijn dus op zoek naar foto’s van kinderen die in Leut het levenslicht zagen. Het mogen foto’s zijn, genomen in het ziekenhuis, maar thuisfoto’s als baby mag ook.”

Toerisme Vlaanderen kocht in 2021 kasteel Vilain XIIII en wil het dit jaar al openstellen voor het brede publiek. Naast foto’s uit het verleden zullen er ook foto’s te zien zijn van hoe het kasteel er nu bij staat en er is een toekomstverhaal. “Het kasteel moet nog grondig gerenoveerd worden, maar de komende jaren werken we samen met de lokale gemeenschap aan een herbestemming voor het volledige kasteeldomein”, zegt De Vriendt.

Hoe bezorgen?

Medewerker Filip Wuyts van Toerisme Vlaanderen: “De foto’s kunnen digitaal toegestuurd worden naar kasteelvanleut@toerismevlaanderen.be, met de vermelding van je voornaam, dan je familienaam en geboortedatum. Men kan je babyfoto ook in een briefomslag stoppen met vermelding van de voornaam, de familienaam, geboortedatum en het adres. Aan de toegangspoort van het kasteel hangt een babybus waar deze kan ingestopt worden. Na de expo bezorgen we deze foto’s terug.”

De tentoonstelling in het kasteel van Leut start op zondag 3 juli en loopt door tot 31 augustus, telkens van donderdag tot zondag van 11 tot 17 uur.(mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer