“Heldere nacht, vrijdag start de dag met ochtendgrijs”

Een grotendeels heldere nacht met minima rond 8 graden. Tegen de ochtend zou er regionaal wat ochtendgrijs onder de vorm van lage bewolking kunnen ontstaan.

Vrijdag kan er regionaal in Limburg dus eerst ochtendgrijs voorkomen. Elders is de zon al vroeg van de partij, al kan er overal wel eens even wat meer bewolking opdagen. In de loop van de namiddag verschijnt er steeds meer blauw aan de hemel en tegen dat vele mensen huiswaarts keren na het afsluiten van hun werkweek zal het al grotendeels helder zijn. Er volgt dus een mooie avond.

De temperatuur loopt op naar een maximum tussen 20 en 22°C. In de zon kan het op een beschut plekje vanzelfsprekend meerdere graden warmer worden. En misschien valt zo’n plekje beschut tegen de wind wel aan te raden aangezien er een matige westenwind komt te staan. Met gemiddeld 4 Beaufort kan het in een open omgeving immers juist koeler aanvoelen.

Er volgt een heldere en vrij frisse nacht naar zaterdag. De temperatuur valt terug naar een minimum tussen 6 en 8°C. Lokaal kan het in een landelijke vallei nog iets kouder worden. Zodra de zon boven de horizon verschijnt zal het echter alweer snel opwarmen.

Bekijk hier de weersverwachting voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners