Unieke beelden van de binnenkant van de watertoren in Zutendaal © Tom Palmaers

Uniek: HBvL maakt als eerste ooit dronebeelden in een watertoren

Zutendaal -

Nog nooit een watertoren vanbinnen gezien? Het Belang van Limburg vliegt als eerste ooit met een drone door een watertoren en dat levert unieke beelden op. Bekijk de video hier!

De huisfotograaf van Het Belang van Limburg, Tom Palmaers, durfde het als eerste ooit aan om met zijn drone door een watertoren te vliegen. Dat deed hij in opdracht van De Watergroep. Het levert ons unieke beelden van de binnenkant van de watertoren in Zutendaal op. “Nog nooit heeft iemand zoiets gedaan. In totaal heb ik zeker drie dagen in de toren rondgevlogen met mijn drones”, zegt Palmaers. En dat liep niet altijd van een leien dakje. “De drones zijn een keer of 10 gecrasht. Ik ben zelfs gebotst tegen het plafond van het waterreservoir. Gelukkig viel de drone op de rand en niet in het water. Anders hadden ze het hele reservoir moeten legen.”

In de video neemt de drone je mee doorheen de 43 meter hoge watertoren van Zutendaal. Het is een ranke toren uit wit beton die typisch is voor de jaren 80. Doorheen de slanke onderbouw van de toren baant de drone zich langs dikke, witte waterleidingen een weg naar boven. Daarna cirkelt hij boven het waterreservoir dat 2 miljoen liter drinkwater herbergt. Om af te sluiten vliegt de drone nog naar buiten voor enkele prachtige luchtbeelden van de watertoren.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio