©  BELGAIMAGE

“Mijn haar lijkt op dat van Einstein”: Riemstenaar wilde bom op Wetstraat gooien omdat hij niet naar kapper kon

Riemst -

Een Riemstenaar (68) riskeert 6 maanden cel omdat hij minister Frank Vandenbroucke opbelde en dreigde om een bom te gooien. De man was boos omdat hij tijdens de lockdown niet naar de kapper kon.

De feiten dateren van 7 januari 2021, toen er nog heel wat coronamaatregelen actief waren in ons land. Een daarvan was de sluiting van de kapperszaken, wat tot een grote frustratie leidde bij de 68-jarige man uit Riemst.

“Mijn haar zag eruit zoals dat van Einstein”, getuigde hij woensdag voor de Tongerse rechtbank. “Ik voelde me niet goed in mijn vel als ik in de spiegel keek. Ik miste mijn kapper. Normaal ga ik om de drie weken langs.”

De man probeerde zijn kappersbezoek dan maar via de minister zelf te regelen. “Ik heb naar het kabinet van Frank Vandenbroucke gebeld. Toen een vrouw aan de andere kant van de lijn me begon uit te lachen, ben ik uitgevlogen.”  

Temperament

Volgens de procureur was de man furieus en uitte hij zelfs extreme bedreigingen. “Hij zei dat er een bom zou gegooid worden op de Wetstraat”, aldus de aanklager, die zes maanden cel en een boete van 800 euro eist, eventueel met uitstel.

De man gaf de feiten toe. “Ik heb gewoon zo’n temperament. Ik kan niet rustig blijven.”

Vonnis op 8 juni.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio