©  BELGA

Moeskroen verdwijnt uit het profvoetbal en degradeert naar Tweede Nationale: dit zijn de gevolgen voor de Limburgse clubs

Moeskroen is zijn licentie voor het profvoetbal definitief kwijt. Voor de zevende keer in acht jaar kregen de Henegouwers een negatief advies van de Licentiecommissie. Telkens slaagde de club er toch nog in om die beslissing om te keren, maar dit jaar niet. Moeskroen zakt naar Tweede Nationale, waardoor degradant Virton toch in 1B mag blijven.

pjc, jug, jswk, rome, tomas

Dinsdagvoormiddag boog het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) zich over de zaak. Het was geen grote verrassing dat de licentie van Moeskroen ook daar afgewezen werd. De Henegouwers degraderen naar de Tweede Nationale en moeten daar volgend seizoen met drie punten minder beginnen.

Dankzij het wegvallen van Moeskroen mag Virton volgend jaar toch in 1B aantreden. Virton eindigde dit seizoen troosteloos laatste in 1B en zou normaal gezien degraderen naar Eerste Nationale. Virton kreeg wel een proflicentie en mag het dus nog eens proberen in 1B. In Eerste Nationale redt Franc Borains zich, waardoor het ook volgend seizoen in de reeks van Patro Eisden en Thes Sport actief is. Mandel United speelt de eindronde.

Belisia, Pelt, Torpedo en Zonhoven

Voor de Limburgse clubs die nog actief zijn in de eindrondes heeft het wegvallen van Moeskroen volgende gevolgen:

  • Voor SV Belisia, dat actief is in de eindronde om te promoveren naar eerste nationale, verandert er niets
  • Pelt behoudt ondanks de nederlaag van vorig weekend nog een kans op promotie. Bij twee zeges op rij (zondag in Overijse, de week nadien op het veld van de winnaar van Torhout-Diest) mag Esperanza alsnog naar tweede afdeling
  • In de interprovinciale eindronde zijn er drie (in plaats van twee) stijgers. Zonhoven United en Torpedo Hasselt hebben dus drie kansen op acht op promotie. Bij twee zeges op rij is de promotie een feit, bij verlies in de tweede wedstrijd volgt er nog een herkansingswedstrijd

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners