©  Bas Quaedvlieg

Dode in ingestorte tunnel “van een meter of zes” in Nederlands-Limburg: “’s Nachts aan het graven”

Heerlen -

Nog veel is onduidelijk rond de dood van de persoon die vrijdagochtend in een ingestorte tunnel in een bos aan de Palemigerboord in Heerlen, in Nederlands-Limburg, werd aangetroffen. Buurtbewoners zeggen dat een man al een aantal weken bezig was met graven.

Politie, brandweer en ambulancepersoneel rukten massaal uit toen de melding binnenkwam over een verdachte situatie in een bosperceel op zo’n honderd meter afstand van de doorgaande weg. De hulpverleners troffen onderaan een steile helling een ingestort gat aan, met daarnaast een fiets, kleding en een broodtrommel.

Schoppen

Hieruit werd de conclusie getrokken dat zich wel eens iemand verderop onder de grond zou kunnen bevinden. Zes brandweerlieden begonnen met schoppen verwoed te graven, terwijl ambulancepersoneel gereed stond om eventueel meteen bijstand te verlenen. Het duurde meer dan een uur voordat inderdaad, zoals al werd gevreesd, de stoffelijke resten van een persoon werden aangetroffen. Verder graven onder het puin leverde geen resultaat meer op.

De politie startte meteen een onderzoek naar de doodsoorzaak en kwam later op de dag tot de conclusie dat sprake is van een noodlottig ongeval. Volgens een Nederlandse woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg is de tunnel handmatig gegraven en was er geen sprake van werkzaamheden door derden.

 

 ©  Bas Quaedvlieg

Zes meter

Een en ander lijkt bevestigd te worden door mensen uit de buurt die regelmatig in het bos wandelen. Een van hen vertelt: “Het gaat om een man die zich daar vooral ‘s avonds en ‘s nachts ophield. Hij werd daar wel ruim zes weken gezien. Hij was bezig met een diepe tunnel te graven, misschien wel van een meter of zes. Of de man daar ook regelmatig sliep, weet ik niet.”

Hoelang geleden de gegraven tunnel is ingestort, is niet duidelijk. Ook is onbekend waarom de onderdoorgang is gegraven. “Het is natuurlijk vreemd dat iemand midden in een natuurgebied een tunnel graaft. Dat wordt nog onderzocht”, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

 

 ©  Bas Quaedvlieg

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio