© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Handmade in Belgium-label voor jong ondernemerskoppel van Bakkerij Equilibrium uit Voeren

Voeren -

In 2018 richtten Stijn Thijs en Mélissa Aussems ‘Equilibrium’ op, wat verwijst naar het in balans of in evenwicht zijn. “Of we nu brood, Limburgse vlaaien of fijne patisserie bakken: in al onze recepturen gaat het over de juiste balans”, vertelt het jonge bakkerskoppel. De kwaliteit, het ambachtswerk en liefde voor het product spatten er bij het jonge bakkerskoppel vanaf. UNIZO Limburg reikt hen dan ook met veel plezier het Handmade in Belgium-label. Daarmee zijn ze de eerste in Voeren die met dat HIB-label mag pronken.

Eric Bervoets

In 2018 richtten Stijn Thijs en Mélissa Aussems ‘Equilibrium’ op, wat verwijst naar het in balans of in evenwicht zijn. “Of we nu brood, Limburgse vlaaien of fijne patisserie bakken: in al onze recepturen gaat het over de juiste balans”, vertelt het jonge bakkerskoppel. De kwaliteit, het ambachtswerk en liefde voor het product spatten er bij het jonge bakkerskoppel vanaf. UNIZO Limburg reikt hen dan ook met veel plezier het Handmade in Belgium-label. Daarmee zijn ze de eerste in Voeren die met dat HIB-label mag pronken. Bakker Stijn Thijs en Mélissa Aussems zijn ondanks hun jonge leeftijd niet aan hun proefstuk toe. Het gedreven koppel deed ervaring bij vooraanstaande Belgische en Franse (banket)bakkerijen, waaronder Wittamer, Stephan Destrooper, Op’t Eynde, Blanckaert en Au pavé du roi. Die rijke ervaring maakt dat ze met hun ambachtelijke bakkerij meteen stevig uit de startblokken konden schieten. “Sinds de start van onze bakkerij in 2018 werken we met verse producten en maken we al onze degen zelf: van brooddeeg en bladerdeeg voor onze koffiekoeken tot vlaaiendeeg. We maken dan ook zeer lekkere Limburgse vlaaien en fijnere patisserie.”Nieuwe smaakcombinaties en lokale productenVorig jaar breidde Bakkerij Equilibrium haar aanbod uit met zelfgemaakte chocoladecreaties en pralines. “Verder zijn we permanent op zoek naar nieuwe smaakcombinaties en proberen we steeds meer lokale producten te verwerken in onze creaties. Denk maar aan honing voor onze granola, bier van de streek voor speciale broden, appelen van de lokale fruitboer, kaas en hesp van de slager uit de buurt en confituur van Riemst. We werken ook met een bloemmolen van Val dieu en ontwikkelden een nieuw brood met equilibrium-label. Kwaliteit en liefde voor het product zijn van levensbelang voor ons. Dat weerspiegelt zich in al de producten die we verkopen.”De liefde voor het product en de ambacht bleven ook niet onopgemerkt bij UNIZO. Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg: “Het is prachtig om te zien met welke overgave Stijn en Mélissa zich in dit bakkersavontuur stortten. Hun vakkennis, oog voor detail en ontembaar enthousiasme om uit te pakken met verrassende smaakcombinaties is zeer bewonderenswaardig. Wij overhandigen hen dan ook met bijzonder veel trots het officiële UNIZO Handmade in Belgium-label, waarmee we ondernemers in de schijnwerpers zetten die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken.” www.handmadeinbelgium.comwww.equilibrium-voeren.be

https://www.equilibrium-voeren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer