© Archiefbeeld

Kim Clijsters Academy in Bree stopt ermee vanaf 1 juli

Bree -

De Kim Clijsters Academy staakt vanaf 1 juli alle activiteiten. Dat laat het management zelf weten in een persbericht. “We hebben na een grondige financiële doorlichting beslist om te stoppen”, klinkt het.

Sanne Deferme

De Kim Clijsters Acadamy zal vanaf 1 juli niet langer instaan voor de tennis- en padellessen van de clubs die hun thuisbasis hebben in het sportcomplex aan de Watertorenstraat in Bree. “We hebben na een grondige financiële doorlichting beslist om de activiteiten te stoppen”, zegt Ruben Clijsters, neef van Kim en manager van de Academy. “Het is een harde dobber voor het hele team en zeker ook voor Kim. Maar we hebben hier lang over nagedacht en dit is de enige optie.” De coronacrisis en de verhuis van de gewezen nummer één naar de Verenigde Staten worden als reden gegeven.

“We wisten op voorhand dat het een enorme uitdaging was om in een provinciestad als Bree een dergelijke internationale school uit te bouwen en we hebben er ook alles aan gedaan om het te doen slagen”, zegt Ruben Clijsters. “Maar na acht jaar moeten we toch vaststellen dat het ons niet gelukt is om dit initiatief tot een echt groot succes te laten uitgroeien. We hebben er altijd naar gestreefd om democratische prijzen aan te houden voor onze lokale spelers. We zijn er echter niet in geslaagd om een grote groep buitenlandse spelers naar Bree te lokken, wat nodig was om dit verhaal rendabel te maken. Dit door vele factoren, maar het zal geen geheim zijn dat corona ons de laatste jaren ook niet heeft geholpen. Reizen mocht niet, de omstandigheden werden heel moeilijk.”

Verlieslatend

Een opleving kwam er niet na de pandemie, en bovendien was de Kim Clijsters Academy al jaren verlieslatend. “Dat is een situatie die je even kan volhouden, maar op een bepaald moment stopt dat ook.” De Kim Clijsters Academy zag het levenslicht in 2014 en de trainers verzorgden naast trainingen voor lokale leden van tennisclub De Boneput ook trainingen voor internationale spelers en nationale talenten. Momenteel trainen meerdere topspelers nog dagelijks op de club, met als bekendste namen Elise Mertens en Sofia Costoulas. “We gaan afspraken inplannen met iedereen om samen te bespreken wat dit voor hen precies praktisch betekent.”

De Academy benadrukt dat de beslissing helemaal los staat van de werking van de clubs, van het complex en alle andere activiteiten die op de site plaatsvinden. Het complex blijft geopend, en alle activiteiten buiten die van de Academy zullen ook blijven doorgaan na 30 juni.

Meer over Kim Clijsters

Aangeboden door onze partners