©  RR

Obstakelloop moet op Olympische Spelen van 2028 paardrijden vervangen in de moderne vijfkamp

De Internationale unie voor moderne vijfkamp (UIPM) heeft op advies van een atletencommissie twee varianten van obstakelloop geselecteerd uit meer dan zestig kandidaat-sporten om het paardrijden te vervangen in de moderne vijfkamp. Er was kritiek gekomen op het onderdeel waarbij paarden over obstakels moeten springen nadat de Duitse coach Kim Raisner op de Olympische Spelen in Tokio een paard sloeg dat weigerde te springen en atlete Annika Schleu aanmoedigde het paard te slaan.

Michael Van DammeBron: Reuters

Obstakelloop (in het Engels: obstacle run) is een discipline waarbij lopers hindernissen op hun weg krijgen gaande van monkey bars en muren tot netten waaronder gekropen moet worden. Er zijn tal van disciplines binnen de obstakelloop.

De UIPM wil nu de juiste variant van obstakelloop selecteren zodat die tijdens de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles het paardrijden kan vervangen.

“Het testen zal beginnen meteen na de wereldbekerfinale moderne vijfkamp in Ankara in juni. Na uitgebreide tests zal het congres van de UIPM een beslissing nemen”, klinkt het.

Meer over Paardensport

Aangeboden door onze partners