©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Drie Albanese dieven opgepakt na inbraak bij bejaard koppel in Landen

Landen -

Drie Albanese mannen zijn zondag opgepakt na een inbraak bij een bejaard koppel in Overwinden (Landen). Ze gingen aan de haal met 500 euro cash geld en sieraden. Ze werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Het trio had zondagochtend rond 3 uur ingebroken in het huis van de bejaarden. Zij doorzochten er alle kasten, de auto en de schuur. Uiteindelijk stalen ze allerlei sieraden en zo’n vijfhonderd euro. Een patrouille van de zone Getevallei kwam ter plaatse en kon rond 5.20 uur drie verdachte personen inrekenen.

Het gaat om drie mannen met de Albanese nationaliteit van 28, 40 en 55 jaar oud. De mannen konden geen aanvaardbare reden geven waarom zij ’s nachts in Landen vertoefden. Ze verklaarden dat zij naar Landen waren afgezakt om te werken op een werf. Bij alle drie werd er modder op de schoenen en natte broekspijpen opgemerkt.

Sieraden

Bij een fouillering werd er meer dan duizend euro aan cash geld teruggevonden, net als verschillende sieraden. Het slachtoffer herkende enkele van de sieraden als haar eigendom. De drie verdachten werden gearresteerd, maar blijven evenwel alle betrokkenheid bij de feiten ontkennen. De gerechtelijke diensten onderzoeken inmiddels of het trio nog andere strafbare feiten op zijn kerfstok heeft in de regio.

De mannen worden verdacht van diefstal met braak en vereniging van misdadigers. Het parket van Leuven vorderde een onderzoeksrechter, die het trio onder aanhoudingsmandaat liet plaatsen. Ze werden opgesloten in de Leuvense hulpgevangenis. Vrijdag moeten ze voor de raadkamer in Leuven verschijnen, die zal beslissen of ze al dan niet aangehouden blijven. Het onderzoek wordt verder gevoerd onder leiding van de onderzoeksrechter. Jozef Croughs/Theo Borgermans

Aangeboden door onze partners