Aangeboden door JOBAT

Jobbeurs Oost-Vlaanderen op donderdag 5 mei 2022

Op 5 mei 2022 in de namiddag organiseert Jobat zijn jobbeurs voor Oost-Vlaanderen. Intussen tekenen al 45 werkgevers/standhouders present, goed voor meer dan 1000 jobs in allerhande sectoren. Al is zo’n jobbeurs ook veel meer dan jobs en solliciteren, dankzij workshops, inspiratiesessies, coaching, een joblounge en een gratis fotograaf.

William VisterinBron: Jobat.be

Wat hebben Amcor, Aldi, Stad Gent, Albert Heijn, De Lijn, Berry BPI, X2O, NMBS, Bostoen, Associated Weavers, Easyfairs, Planet Group en Helan met elkaar gemeen? Al deze werkgevers zijn, samen met nog heel wat andere, aanwezig in Gent op de jobbeurs van 5 mei 2022, van 13 tot 18 uur in de Ghelamco Arena.

Ze hebben met zijn allen meer dan 1000 openstaande jobs in onder meer administratie, R&D, engineering, communicatie, financiën, HR, zorg, techniek, logistiek, bouw, retail of customer service.

Ontmoeting

Voor veel standhouders is het een blij weerzien met de kandidaten. “Corona heeft ons snel doen schakelen naar digitale manieren van communiceren én solliciteren. De afgelopen twee jaar hebben we het menselijke contact echt wel gemist”, vertelt Sofie Janssens, internal communication officer bij Helan. “Een fysieke jobbeurs geeft ons de kans om opnieuw te ontmoeten, te netwerken, te connecteren. De persoonlijke aanpak die we hanteren en écht kunnen luisteren naar werkzoekenden maakt dat wij veel waarde hechten aan een jobbeurs zoals deze.”

Ook Hanne Defreyne van de personeelsdienst van het Sint-Andriesziekenhuis Tielt sluit zich hierbij aan. “Wij vinden het belangrijk om dicht bij onze medewerkers te staan. Dit kan alleen door een vlakke structuur en een persoonlijke aanpak”, stelt ze. “Om die lijn door te trekken, willen we fysiek aanwezig zijn op jobbeurzen. Op die manier is er meteen een persoonlijke kennismaking met onze toekomstige topzorgers. We willen hiermee de drempel verlagen en zo aanspreekbaar mogelijk zijn.”

Inspiratie

Veel jobs dus, en enthousiaste standhouders, maar daarnaast zorgt zo’n jobbeurs voor de nodige extra’s. Zo is er een huisfotograaf aanwezig, die van alle aanwezigen die dat wensen een gratis foto maakt die kan dienen als profielfoto op je cv. “Er komt ook een joblounge waar kandidaten kunnen relaxen en even op hun positieven kunnen komen”, vertelt Maikel Van Geert, B2B marketeer bij Jobat.

“Daarnaast palmen we de tribunes van de Ghelamco Arena in om workshops en inspiratiesessies te geven rond alles over werken, werk zoeken en job-oriëntatie.” Zo brengt onder meer Propel een sessie over werken aan loopbaangeluk en A-Lissome eentje over loopbanen, job searching & networking.

Ook arbeidsbemiddelaar VDAB is van de partij in Gent, met een eigen stand, voor coaching en carrièreadvies. Zij stellen er onder meer hun opleidingsaanbod voor en bieden begeleiding tijdens en na de beurs. Heel wat inspiratie en beleving dus, maar ook veel jobs daar in de Ghelamco Arena én ontmoetingen met kandidaten.

“We vinden het persoonlijk contact met potentiële kandidaten op een jobbeurs heel fijn”, besluit Serge Haubourdin, die HR Manager is bij de supermarktketen Albert Heijn. “We gaan altijd voor een klik met onze medewerkers en om die te voelen is een fysiek event ideaal.”

Jobat jobbeurs Oost-Vlaanderen 2022

Jobbeurs Oost-Vlaanderen

  • Op donderdag 05 mei 2022, van 13 uur tot 18 uur
  • Ghelamco Arena – Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent
  • Meer info en gratis inschrijven via Jobat.be/jobbeursoostvlaanderen

Bron: Jobat.be