Guillaume Gillet 

Guillaume Gillet ©  BELGA

Keert Guillaume Gillet (38) straks terug naar Anderlecht, als speler bij de beloften in 1B?

Guillaume Gillet lijkt op weg om het beloftenteam van Anderlecht te versterken. De voormalige speler bij de eerste ploeg van paars-wit zou een aanbod hebben gekregen om terug te keren naar zijn ex-club, maar wel bij de beloften. Gillet is 38 jaar, maar bij de beloften mogen twee spelers van meer dan 30 jaar meespelen als die in datzelfde seizoen nooit in actie komen voor de A-kern.

Jürgen Geril

Gillet speelde het laatste half jaar bij Waasland-Beveren maar daar vertrekt hij sowieso. Nu heeft hij drie opties: terugkeren naar Anderlecht om de beloften ervaring bij te brengen, terugkeren naar zijn jeugdploeg FC Luik dat nog eindronde speelt voor promotie naar 1B, of gewoon stoppen. Anderlecht zelf wil voorlopig niet reageren op dit dossier.

Gillet beleefde zijn hoogdagen in het shirt van paars-wit: hij kwam in 2008 over van AA Gent en zou er zes seizoenen in de hoofdmacht spelen als middenvelder of rechterflankspeler. Nadien trok hij naar het buitenland met Bastia, Nantes en Lens in Frankrijk en Olympiakos Piraeus in Griekenland. In 2020 keerde hij terug naar België bij Charleroi, dit seizoen trad hij bij Waasland-Beveren aan in 1B.

Aangeboden door onze partners