©  Sven Dillen

    Eindronde Elite 

Borgloon onderuit in play-offs na “slechtste match van het seizoen”

Renolim Borgloon zag mogelijke play-offaspiraties na het ruime thuisverlies tegen Herentals meteen gefnuikt: 1-6. “Dit was veruit onze slechtste match van het seizoen”, was doelman-coach Antoine Mageren behoorlijk streng.

Jo Trekels

Te streng? Misschien wel. In de aanvangsfase was het verschil tussen beide teams niet zo erg groot, en ook het eindverdict was – hoewel de winnaar niet ter discussie stond – streng. Natuurlijk eisten de vaardige bezoekers het balbezit op. Maar de eerste grote kans was voor Kenneth Vanderheyden. De thuiskapitein geraakte oog in oog niet voorbij de ervaren Talhaoui. Een minuut later was El Attabi aan de overzijde zijn opportunistische zelf. Borgloon moest vanaf dan achtervolgen, slikte een zeer vermijdelijke 0-2 en greep via Zaghlal (bij 0-1 en 0-3) en Vanderheyden (bij 0-3 en 1-4) naast enkele ‘levenslijnen’. De reanimatie bleef uit en El Fahsi en Chadli haalden de stekker eruit. Voor coach Antoine Mageren liet zijn team zich wat gemakkelijk naar de strafbank leiden. “Defensief startten we inderdaad nog goed”, onderstreepte de Henegouwer. “Die basisafspraken zitten er intussen ingebakken. Maar het grootste probleem waren onze controles en passes. Zo geraakten we niet onder hun press uit. Als het dan toch lukte waren we onzuiver in de laatste fase of misten we de kansen. Op dat vlak was dit veruit onze slechtste match van het seizoen. We maakten veel slechte keuzes en lieten de moraal ook snel zakken.”

Niet 100 procent

De coach wilde niet lang stilstaan bij de bescheiden wisselmogelijkheden. Toen Luca Cordier (kruisbandblessure?) en Joey Harerimana (enkel) naar de kant hinkten en Bilal El Merboh zijn tweede geel kreeg, moest belofte Casper Van delft opdraven. “We hebben al veel gegeven dit seizoen”, knikte kapitein Kenneth Vanderheyden. “Een tijdje geleden speelden we vier wedstrijden in zeven dagen. Het vat is bij sommige jongens misschien af. Jammer dat we dit net in de play-offs niet ons beste voetbal brengen. De coach heeft gelijk. Teveel jongens waren vandaag niet 100 procent. Niet aan de bal, maar ook niet qua beleving. Ik ook ik niet, dat moet ik eerlijk toegeven.” De beste thuisspeler was wellicht doelpuntenmaker Hicham El Merboh. Maar die stond niet te springen om een interview na een opstootje met Issam Dahmani na de match.

Mand met lekkers

Woensdag staat er sowieso nog een terugmatch op het menu in Herentals. Mageren: “We geven ons nog niet gewonnen en gaan proberen een derde match af te dwingen. Het doelsaldo telt niet, met één doelpunt verschil winnen volstaat. Ik ga zeker proberen iedereen snel terug fit en scherp te krijgen. De finale van de Beker van Limburg komt er immers nog aan.”

Het was inderdaad nog niet de laatste match van Kenneth Vanderheyden voor Borgloon, maar mogelijk wel de laatste thuismatch. De kapitein, die naar Hasselt verkast, kreeg een mand met lekkers en een applaus. “Ja, bompa was er snel mee weg, maar ik kon de mand moeilijk op de bank zetten. (lacht) Straks gaat dit geschenk mee naar huis, hoor. Een mooi gebaar van de club na vier mooie seizoenen hier.”

RENOLIM BORGLOON: Mageren, Cordier, Adu, Hicham El Merboh, Van Delft, Vanderheyden, Zaghlal, Bilal El Merboh, Charaiha, Harerimana, Adu, Joris. REAL HERENTALS: Talhaoui, Qoli, Bilal Bouri, Vrancken, Dahmani, El Attabi, El Fahsi, Vermeylen Mourad, Chadli, Ali Bouri, Dekkers, Hendrickx. DOELPUNTEN: 11’ El Attabi 0-1, 19’ Dahmani 0-2, 24’ Bilal Bouri 0-3, 31’ Hicham El Merboh 1-3, 32’ Bilal Bouri 1-4, 38’ El Fahsi 1-5, 40’ Chadli 1-6. GELE KAARTEN: Hicham El Merboh, Harerimana, RODE KAART: 24’ Bilal El Merboh (2x geel). SCHEIDSRECHTERS: Janssens – De Wolf. TOESCHOUWERS: 120.

Scherp FULL Hasselt laat Halle-Gooik zweten 

Ook Eisden-Dorp (2-5 tegen Antwerpen) en FULL Hasselt slaagden er niet in hun thuismatch in de kwartfinales van de play-offs te winnen. Al speelde laatstgenoemde wel een sterke partij tegen het oppermachtige Halle-Gooik. Hasselt as net als in de bekermatch tegen PIBO Hoeselt messcherp en kwam drie keer op voorsprong tegen de foutloze winnaar van de reguliere competitie:1-0, 2-1 en 4-3. In de laatste zeven minuten duwden Diogo en co stevig op het gaspedaal.

Eisden-Dorp 2 – Antwerpen 5: Rust: 0-3. Doelpunten: Sababti 0-1, Ettalaki 0-2, Buyl 0-3, Zaaf 0-4, Achalhi 0-5, Annab 1-5, Peulen 2-5.

FULL Hasselt 6 - Halle-Gooik 9: Doelpunten: Yachou 1-0, Grello 1-1 , Bouazil 2-1 , Dillien 2-2, Tomic 2-3 , El Ghaadaoui 3-3 , Tomic 3-4 , Yachou 4-4, El Ghaadaoui 5-4 , De Bail 5-5 , Edu 5-6 , Tomic 5-7, Keko 5-8 , Yachou 6-8, Keko 6-9.

Charleroi 4 - Châtelet 3

Aangeboden door onze partners