©  BELGA

Remco Evenepoel ook niet als eventuele vervanger van Alaphilippe naar de Tour: “Nee, we gaan niet de fout van vorig jaar maken”

Wat als Julian Alaphilippe niet fit geraakt voor de Ronde van Frankrijk? Maakt Remco Evenepoel dan kans om de Fransman te vervangen? Die vraag vuurden de analisten van Extra Time Koers woensdagavond op Remco Evenepoel af. “Nee, dat gaan we niet doen”, antwoordde Evenepoel klaar en duidelijk.

Jonas WithouckBron: Extra Time Koers

Julian Alaphilippe kwam in Luik-Bastenaken-Luik zwaar ten val. De wereldkampioen van Quick-Step Alpha Vinyl liep daarbij twee gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een hemopneumothorax - een klaplong waarbij bloed en lucht de holte in je longen vullen - op. Zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk, die op 1 juli in Kopenhagen van start gaat, is daardoor onzeker.

Mogelijk zal Alaphilippe vervangen moeten worden, maar dat zal sowieso niet door Remco Evenepoel zijn. “We hebben daar zelfs nog niet over nagedacht en dat zal ook niet echt meer gebeuren”, aldus Evenepoel. “De planning ligt vast. Klaas (Lodewyck, ploegleider, red.) zei in een interview nog dat we vorig jaar de fout gemaakt hebben om de plannen te veel te veranderen en te wisselen. We behouden de strakke planning met de gepaste hoogtestage en de Vuelta.”

In september staat de volgende grote ronde van Evenepoel dus op het programma. Zijn volgende doelen? “De Ronde van Noorwegen, de Ronde van Zwitserland, het Belgisch Kampioenschap en dan een hoogtestage. Daarna volgen de Clásica San Sebastián, de Ronde van Burgos en dan de Vuelta. Het heeft ook niet veel zin om de planning nog te veranderen, want alle koersen die ik gereden heb waren heel intensief. Van Valencia tot Luik, alles was met heel hoge gemiddelde wattages en hartslagen. Ik heb nu rust nodig.”

En zijn droomkoers om ooit te winnen? “De Rond van Lombardije”, noemt hij resoluut de koers waar hij zelf zo zwaar ten val kwam. “Niet als revanche ofzo, maar omdat dat toch een parcours is dat je kan vergelijken met Luik. Nog iets lastiger zelfs, dus daar ga ik nog iets sterker voor moeten worden. Maar vooral de symboliek om daar nog te winnen zou mooi zijn.”

 

 ©  BELGA

Meer over Remco Evenepoel

Aangeboden door onze partners