© Sante Fe Police

Dit is het moment vlak na schietincident van Alec Baldwin op filmset van ‘Rust’

De politie van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico heeft delen van het onderzoek naar de fatale schietpartij op de set van de film ‘Rust’ publiek gemaakt. Onder de vrijgegeven beelden is videomateriaal van acteur Alec Baldwin die zijn wapen op de camera richt, kort voordat cameravrouw Halyna Hutchins dodelijk wordt geraakt.

adbBron: BELGA, Reuters, NBC

Baldwin zit op de beelden op een kerkbankje op de set en draagt een westernkostuum. Hij haalt met zijn rechterhand het wapen uit zijn jas en richt het op de camera. Later doet hij dat nogmaals. Diezelfde dag richtte hij tijdens een repetitie van die scène een vuurwapen op de camera waarbij een projectiel loskwam dat cameravrouw Halyna Hutchins raakte. Zij overleed op weg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Er werden ook foto’s van de plaats delict, bodycambeelden van de politie, en gefilmde ondervragingen met acteurs onder wie Baldwin vrijgegeven. Ook de eerste verklaring van regisseur Joel Souza, die lichtgewond raakte bij het ongeluk, is maandag openbaar geworden. Op videobeelden is te zien hoe de regisseur verklaart dat de wapenexpert op de set, Hannah Gutierrez-Reed, een acteur een wapen had gegeven met de mededeling dat dat “clean” of “cold” was, jargon voor een wapen dat alleen losse flodders bevat.

“Eindigt altijd in tranen”

De politie maakte ook e-mails van medewerkers met bezorgdheden rond de veiligheid op de set publiek, naast berichten van Gutierrez-Reed die enkele maanden voordien echte munitie aanvroeg voor een andere film. Op die laatste vraag antwoordde de leverancier: “Dat is een serieuze fout, eindigt altijd in tranen.” Volgens de sheriff van Santa Fe is het mogelijk dat echte munitie zo op de set raakte, terwijl dat niet toegestaan was.

De aanklagers lieten maandag weten dat het onderzoek naar de schietpartij nog niet is afgerond. Het is wachten op een aantal rapporten, waaronder DNA- en vingerafdrukanalyses en onderzoek naar Baldwins telefoongegevens, totdat de beslissing wordt gemaakt of iemand voor de tragedie wordt vervolgd, aldus een woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer