© zb

Ontploffing en brand in centrum Leopoldsburg: twee huizen en drie handelszaken zwaar beschadigd

Leopoldsburg -

De Stationsstraat en de Leonardstraat in het centrum van Leopoldsburg zijn gisteravond een tijdlang afgesloten geweest door een zware brand. Een kapsalon, twee huizen en nog twee winkels raakten zwaar beschadigd.

De brand ontstond toen een gasfles ontplofte in de achterbouw van het kapsalon. Op het dak waren in opdracht van de eigenaar tot 16.30 uur werken bezig. Omstanders hadden plots zwarte rook uit het gebouw zien komen, gevolgd door een harde knal.

Kapitein Philippe Ganne van de brandweer: “Vermoedelijk is er brand ontstaan, raakte de gasfles oververhit en ontplofte die. Door de ontploffing kon de brand heel snel grote proporties aannemen. De impact moet enorm zijn geweest. In de twee aanpalende woning vonden we stukken van de gasfles.”

Het kapsalon en de twee woningen ernaast zijn onbewoonbaar. De Leonidaswinkel en de kledingwinkel die dan volgen, liepen zware schade op. De koopwaren zullen vernietigd moeten worden. In andere huizen in de buurt is er vooral geurhinder. De brandweer van Leopoldsburg kreeg hulp van de collega’s uit Lommel en Beringen.

Vluchtelingen

In een van de twee huizen woonde nog maar pas een gezin dat van het asielcentrum in Leopoldsburg kwam. Voor hen regelde de gemeente een verblijf in een hotel. Het andere getroffen gezin kan terecht bij familie in Leopoldsburg.

Burgemeester Marleen Kauffmann ging ter plaatse. “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Maar de brandschade is groot. De getroffen handelaars kunnen bij ons altijd terecht voor eventuele ondersteuning. Er is ook materiële schade bij de aanpalende panden. De eigenaars zijn erg onder de indruk, maar vooral ook blij dat er niemand gewond raakte.” (zb, mm)

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio