Theater bij Bruno’s, 2 Unlimited en Stef Bos: in mei kan je beter vroeg reserveren

Een nieuwe lente, een nieuw geluid is een van de maar liefst 4.381 versregels uit het gedicht Mei van Herman Gorter. Dit zijn een reeks nieuwe geluiden waarvoor je in deze nieuwe lente best vroeg kan reserveren.

Theater: Rondhangen aan het tankstation

Op de laatste vakantiedag na de middelbare school beleven jeugdvrienden een ultiem avondje, rondhangend aan een tankstation. Ze staan op de drempel van het volwassen leven. Sommigen trekken weg om te studeren en komen nooit meer terug, anderen zoeken ter plaatse een job en geraken nooit meer weg. Voorstelling op locatie. (agr)

Kiss’n’ride, Het nieuwstedelijk, van 19 tot 28/5, Bruno’s Service Station Genk Noord. Info: www.nieuwstedelijk.be

 

Party: Feesten zoals in de 90’s

Ken je 2 Unlimited (foto) nog? Dat is een van de succesvolste Belgisch-Nederlandse danceformaties in de popgeschiedenis. Begin jaren negentig scoorden ze liefst zestien hits op een rij, waaronder No limit. Tijdens I love the 90’s maken ze er nog eens van vette party van. Verder op de affiche o.a. de Zweedse countryhousegroep Rednex, 2 Fabiola, Virtual Zone en Clouseau. (agr)

I love the 90’s, op 14/5, Trixxo Arena Hasselt. Info: www.ilovethe90s.be

 

Festival: De zomer valt vroeg

Er moet er eentje de eerste zijn. Het Early summer festival in Lommel noemt zichzelf de kick-off van de festivalzomer. Verder belooft men - en wij citeren heel letterlijk - hedendaagse hits, dance- classics en zwoele grooves. Op het programma staan onder meer Regi & Pauline (foto), de Limburgse platenamazone Severe, Qmusic-man Maarten Vancoillie en de Belgisch-Nederlandse dj Robert Abigail. (agr)

Early summer festival, op 28/5 vanaf 18 uur, Burgemeesterpark Lommel. Info: www.sutevents.be

 

Klassiek: Marathon voor cello

Johann Sebastian Bach schreef zes suites voor cello. Ze intrigeren al driehonderd jaar en worden vandaag gerekend tot de grootste werken die ooit werden geschreven voor dat instrument. De Nederlandse topcellist Pieter Wispelwey, die zowel de moderne als de barokcello meester is en bekend staat voor zijn authentieke interpretaties van die werken, brengt ze allemaal in één concert. (agr)

Cellosuites Bach, Pieter Wispelwey, op 20/5, Sint-Pieterskerk Leut. Info: www.ccmaasmechelen.be

Pieter Wispelwey. 

Pieter Wispelwey. 

Concert: Nu of later

Dertig jaar geleden brak Stef Bos niet alleen door met Papa, maar ook met Is dat nu later. Daar verwijst hij naar in de titel van zijn nieuwe tournee Dit is nu later. Een reeks concerten met grote bezetting, strijkers incluis, zijn tussen twee Nederlandse agendablokken in natuurlijk ook in België te zien. Daarbij doet hij vier keer Limburg aan. (agr)

Dit is nu later, Stef Bos, op 1/5 Achterolmen Maaseik, op 14/5 Muze Heusden-Zolder, op 20/5 De Kimpel Bilzen en op 30/5 Cultuurcentrum Hasselt. Info: www.stefbos.nl

 

 ©  Katrijn Van Giel

Meer over Goesting Wat te doen

Aangeboden door onze partners