Immense vreugde bij Evenepoel en Lefevere ©  BELGA

Dolgelukkige Patrick Lefevere: “Ja, ik ben tevreden over ons voorjaar”

“Ja, ik ben tevreden met ons voorjaar.” De zege van Remco Evenepoel deed bij Patrick Lefevere even alle zorgen vergeten. Zijn Quick-Step Alpha Vinyl sluit het voorjaar alsnog af met een zege in een monument. Met dank aan zijn goudklompje. “Wat moet komen, dat komt.”

Guillaume Maebe

Zijn ploeg heeft het alsnog gedaan: groots winnen in het voorjaar. Achttien zeges had Quick-Step Alpha Vinyl al, maar die grote vis in een voorjaar waarin de ploeg geteisterd werd door ziekte, blessures en vormdalletjes kwam maar niet. Tot de slotkoers. Tot Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik zijn duivels ontbond en Quick-Step Alpha Vinyl dit voorjaar alsnog een monument bezorgde. “Ja, ik ben tevreden met ons voorjaar”, oordeelde manager Patrick Lefevere meteen na afloop. “Al onze zieken zullen genezen. En vergeet niet dat we al zo vaak gewonnen hebben dit jaar.”

Signaal op de vluchtheuvel

De mooiste zege kwam er echter deze zondag. Remco Evenepoel die een lange solo succesvol wist af te ronden. “We zagen in de Waalse Pijl al dat hij heel goed was. Toen haalde hij Julian (Alaphilippe, nvdr.) drie tot vier keer naar voor in het peloton. Als je vandaag kijkt hoe hij op een bepaald moment zo vlot over een vluchtheuvel springt, tja: dan zegt dat eigenlijk alles. Remco kent dit parcours op zijn duimpje, iedere centimeter is hem bekend: dat hielp natuurlijk ook.

 ©  BELGA

Investering

Lefevere had vertrouwen in een goede afloop nadat Evenepoel op La Redoute het ruime sop koos. “Toen het gat werd teruggebracht tot 16, 17 seconden kreeg ik even hartenklop, maar toen hij de laatste helling overleefde met die voorsprong wist ik dat het voor hem zou zijn. Deze zege van Remco toont aan dat we ons niet vergist hebben door in hem te investeren. We hebben altijd het volste vertrouwen in hem gehad. Hij krijgt veel kritiek, maar hij heeft al vaak getoond tot wat hij in staat is. Als iets moet komen, dan komt het.”

Meer over Quick-Step Alpha Vinyl Team

Aangeboden door onze partners