©  AFP

Thomas Pieters gaat voor tweede titel in Dutch Open

Thomas Pieters heeft zijn deelname toegezegd aan het Dutch Open, een Nederlands golftoernooi dat deel uitmaakt van de DP World Tour. De organisatie bevestigde vrijdag de komst van de 30-jarige Antwerpenaar, die een van de blikvangers in het deelnemersveld wordt.

Bron: BELGA

Pieters won de Dutch Open al een keer, in 2015 (toen KLM Open). De 102e editie van het toernooi wordt van 26 tot en met 29 mei gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. 

Pieters won in januari al het Abu Dhabi Championship, het eerste toernooi uit de toonaangevende Rolex Series. Hij staat mede door die zege derde in de jaarranking van de DP World Tour, voorheen de Europese Tour, en is het nummer 35 van de wereld. 

Voor Pieters in Nederland in actie komt, treedt hij nog aan op het Soudal Open (12-15 mei in Schilde) en het PGA Championship (19-22 mei in Tulsa, Oklahoma). 

 

 ©  REUTERS

Naast Pieters bevestigde de organisatie van het Dutch Open ook de deelname van de Oostenrijker Bernd Wiesberger (WR 78) en de beloftevolle Deense tweeling Nicolai en Rasmus Højgaard aan. De Nederlandse tweevoudig winnaar en toernooi-ambassadeur Joost Luiten is ook aanwezig. De 22-jarige broers Højgaard behoren tot de aanstormende talenten. De tweeling is samen al goed voor vijf toernooi-overwinningen. Rasmus (WR 108) won vorig jaar de Omega Masters in Zwitserland, Nicolai (WR 80) schreef een week later het Italiaans Open op zijn naam en won dit jaar het Ras al Khaimah Championship in de Verenigde Arabische Emiraten. Nicolai werd in 2019 tweede in het Dutch Open.

“Ik ben verheugd dat het deelnemersveld vorm krijgt en dat we goede spelers hebben kunnen vastleggen”, zegt toernooidirecteur Daan Slooter. “We hebben vorig jaar mogen ervaren dat de spelers Bernardus een mooie aanvulling vinden op de speellocaties van de DP World Tour en ook het publiek op deze nieuwe baan heeft genoten van topgolf.”

Op het Dutch Open zijn dit jaar ook startbewijzen te bemachtigen voor de Majors Brits Open en US Open. “Dat belooft dus veel moois en spanning”, aldus Slooter.

Meer over Thomas Pieters

Aangeboden door onze partners