Aangeboden door JOBAT

Jobbeurs Kempen op woensdag 27 april 2022

Op woensdag 27 april 2022 in de namiddag organiseert Jobat in De Populier in Zandhoven een fysieke jobbeurs. Jobat contacteerde enkele standhouders en vroeg waarom zo’n deelname belangrijk is voor hen en voor de kandidaten.

William VisterinBron: Jobat.be

“We vinden het persoonlijk contact met potentiële kandidaten op een jobbeurs heel fijn. We hebben bij Albert Heijn een open en inclusieve cultuur, waar contact met collega's en klanten dagelijkse kost is”, stelt Serge Haubourdin, die HR Manager is bij de supermarktketen. “We gaan altijd voor een klik met onze medewerkers en om die te voelen is een fysiek event ideaal.”

Carmen Gonzalez, office & communications manager bij DB Cargo Belgium, eveneens aanwezig op de jobbeurs, sluit zich daarbij aan. “Het gaat om het gevoel dat de kandidaten krijgen wanneer ze met ons in contact komen”, stelt ze. “Solliciteren is niet alleen ratio, maar vooral gevoel. Het geeft ons als organisatie ook de mogelijkheid om op één namiddag out of the box te kijken naar een divers publiek van talentvolle kandidaten, die anders misschien nooit zouden solliciteren.”

Een gelijkaardig geluid bij verpakkingsspecialist Smart Packaging Solutions. “Bij ons bedrijf stoppen we veel energie in het creëren van een fijne werkplek. Tijdens een jobbeurs hebben we de kans om persoonlijk ons verhaal te vertellen: wie we zijn, wat we doen en vooral waarom ze bij ons moeten solliciteren”, klinkt het daar.

Persoonlijkere touch

Nathalie Boodts, HR Officer bij Saybolt, wil met haar deelname ook een gezicht kunnen geven aan haar bedrijf Saybolt, dat controle en inspectie uitvoert op vloeibare ladingen aan boord van voertuigen. “Waar de mogelijkheid er is, willen we de ruimte creëren om de werking van ons bedrijf en de openstaande vacatures toe te lichten. Nu sociaal contact terug binnen handbereik ligt, kunnen we dit maar beter ten volle benutten”, stelt Boodts.

Andere deelnemers leggen ook de link met hun eigenheid. “We merken dat een ontmoeting in persoon beter past bij onze familiale werkcultuur. Op deze manier kunnen we onze missie en visie beter overbrengen, wat ons onmiddellijk bij onze waarden van de onderneming brengt”, stelt Ken Hiels, die bestuurder is bij Solfina, een jonge onderneming gespecialiseerd in HR en Finance interim management en consolidatie.

“Omdat we nog relatief klein zijn als onderneming en aan naamsbekendheid werken, willen we dit op een persoonlijkere manier aanpakken. Onze grote concurrenten, met vaak hogere marketingbudgetten, zijn meestal heel erg zichtbaar in de digitale wereld, maar daar ontbreekt toch een persoonlijke warme touch.”

Jobbeurs Kempen

Ken Hiels van Solfina wijst ook op de beperkingen van digitale contacten of sollicitaties. “Doorheen de covid-tijden hebben we vaak gemerkt dat een online meeting toch niet de juiste inschatting geeft van lichaamstaal of hoe het gesprek wordt geïnterpreteerd. Deze communicatieruis willen we zo goed mogelijk vermijden. Hoe verder we in de digitale wereld terechtkomen, hoe belangrijker het fysieke en persoonlijke aspect wordt. Zowel voor ons, als voor de kandidaten.”

Yarne Damen, HR Recruiter bij Groep Peeters Govers verwijst naar de zogenaamde match. “Bij Albert Heijn – Peeters Govers vinden we persoonlijk contact met klanten en potentiële collega’s enorm belangrijk. Via deze fysieke jobbeurs hebben we al een eerste mogelijkheid om te kijken of er een mogelijke match zal zijn met het huidige team en de waarden van onze organisatie. Verder krijgen we een mogelijkheid om onze organisatie in de verf te zetten en potentiële collega’s inzicht te geven in onze werking”, aldus Damen.

35 standhouders

De jobbeurs van 27 april 2022 is bedoeld voor iedereen die wil werken in de regio Kempen. Of gewoon voor kandidaten die op zoek zijn naar een job bij een grote (inter)nationale onderneming. De jobbeurs verloopt onder de zogenaamde code geel van de coronamaatregelen.

Op dit moment geven in Zandhoven alvast een 35-tal standhouders present, en die bieden diverse functies aan. Naast de hoger aangehaalde werkgevers zijn onder meer ook Aurubis, Aldi, Gemeente Zandhoven, Decathlon, Rockwool, G4S, Trixxo, Manna Foods, Bonache en Ecover aangekondigd.

Jobat Jobbeurs Kempen 2022

Jobbeurs Kempen

  • Evenementenhal De Populier (Populierenhoeve 22, 2240 Zandhoven)
  • Op woensdag 27 april 2022, van 13 uur tot 18 uur
  • Info en gratis inschrijven via www.jobat.be/jobbeurskempen