©  RR

Tadej Pogacar zakt erdoor op de Muur van Hoei, maar: “Ik zou me geen zorgen maken voor Luik”

Tadej Pogacar is dan toch ook maar een mens. De Sloveense alleskunner van UAE Team Emirates zakte erdoor op de Muur van Hoei toen Dylan Teuns zijn beslissende demarrage inzette.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wat een prestatie! Halenaar Dylan Teuns schittert op Muur van Hoei en wint Waalse Pijl

Hij werd uiteindelijk 12de, op 7 seconden van de Halense winnaar. In onderstaande video is de laatste 500 meter te volgen. Pogacar zit daarbij in vijfde positie, vlak achter Teuns. Maar als de Limburger aangaat, moet de Sloveen passen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mogelijk moest hij een eerdere inspanning op de Muur van Hoei bekopen, toen hij tegen de dranghekken enkele plekken opschoof (video hieronder vanaf 1:25).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aart Vierhouten, ploegleider van Pogacar, maakt zich echter geen zorgen na een zichtbaar mindere Pogacar op de steile stroken in Hoei.

LEES OOK. Dylan Teuns maakt droom waar met zege in de Waalse Pijl: “Nog nooit zo sterk geweest in het voorjaar”

“Hij heeft natuurlijk al een druk voorjaar achter de rug en staat er ook elke keer”, klinkt het. “Nu was het een kwestie van twee weken trainen. Natuurlijk ben je teleurgesteld vandaag, maar ik zou me geen zorgen maken over Luik-Bastenaken-Luik. Dat is een andere wedstrijd, met minder wringen en zo. Je wil deze finale anders aanvatten, maar zonder de gewilde benen is dat lastig. Dat is voor Pogacar ook het geval tegen dit peloton. De Waalse Pijl draait altijd om kleine details in de finale, dat werd vandaag pijnlijk duidelijk. Als Pogacar aan de start van een wedstrijd staat, wil hij winnen. Dat was vandaag ook het geval. Naar zondag toe moeten we eens even samen zitten en kijken of mijn idee over vandaag gelijkloopt met dat van de renners.”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer