©  Jan Van der Perre

Razend populair, vegan én Limburgs: Lento opent tweede restaurant in Antwerpen

Antwerpen/Hasselt -

Bezielers (en lovers) Tekla en Yolan willen de Scheldestad veroveren met een tweede vestiging van Lento, hun veganistisch succesconcept. Ze baten Lento al jaren uit in hartje Hasselt. “In tegenstelling tot wat je bij een stad als Antwerpen zou vermoeden, blijven liefhebbers van vegan hier vaak op hun honger zitten”, beweert het koppel.

Lien Vande Kerkhof

Bij de vraag hoe het gesteld is met het plantaardig aanbod in culinaire hoogstad Antwerpen, klinkt gastvrouw Tekla overtuigd. “Leuke lunchspots zijn er zeker, maar er was absoluut nog plaats voor een veganistisch “fine-dining”-concept. De reservaties die vlotjes binnenlopen, bevestigen de noodzaak: Antwerpenaren kijken uit naar onze wisselende drie- of viergangenmenu’s.” 

De nieuwe Antwerpse place to be ligt op de Oude Koornmarkt. “Het gaat om een ruim herenhuis met een grote binnentuin. De vestiging beschikt over ongeveer honderd zitplaatsen, meer dan dubbel zoveel als in Hasselt. We wisten al een tijdje dat we Lento wilden uitbreiden. Ons concept slaat aan: tijdens de lockdowns kwamen er zelfs mensen helemaal uit Brugge voor ons takeaway-aanbod. Na de bevalling van ons tweede kindje in augustus hebben we onze plannen concreet gemaakt. Verwacht je aan identiek dezelfde lunch- en dinerervaring als in Hasselt. We werken altijd met verse seizoensgebonden producten. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld Vlaamse asperges en lentegroenten.”

 

 ©  Jan Van der Perre

Daar waar Tekla en Yolan alles aanvankelijk in hun eentje redden, schuilt er intussen een heel team achter Lento. “Onze belangrijkste taak is ervoor zorgen dat de zaken goed draaien, ook als wij er niet bij zijn. We broeden nog altijd op ideeën en receptjes, maar laten die uitvoeren door uitstekende chef-koks en bedienend personeel. Om zo veel mogelijk contact te hebben met al onze klanten, zullen we afwisselend aanwezig zijn in Hasselt en Antwerpen.”

Lento Antwerpen, Oude Koornmarkt 44A, 2000 Antwerpen

Lento Hasselt, Zuivelmarkt 34, 3500 Hasselt

Meer over Goesting Eten en drinken

Aangeboden door onze partners

Niet te missen