©  BELGA

Man die slotkilometer Ronde van Vlaanderen verstoorde, duikt ook op tijdens bekerfinale en ketent zich vast aan doelpaal

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd is de bekerfinale tussen AA Gent en Anderlecht even stilgelegd. Een man kwam het veld oplopen en ketende zich vast aan één van de doelpalen. Opmerkelijk: het zou om dezelfde man gaan die twee weken geleden op de laatste rechte lijn van de Ronde van Vlaanderen kwam lopen terwijl de eindsprint in volle gang was.

Sam Varewyck

LEES OOK.En plots staat er iemand op de finish: klimaatprotest net na de finish van de Ronde van Vlaanderen

De man droeg een t-shirt met de opschriften geen voetbal op een dode planeet en zullen onze kinderen niet sterven door de klimaatcrisis (allebei in het Engels, red.). Hij ketende zich vast aan het doel waarin Anderlecht-keeper Hendrik Van Crombrugge op dat moment stond. De wedstrijd hoefde niet lang stilgelegd te worden, want de man kon door de aanwezige stewards al snel ‘bevrijd’ en weggehaald worden.

Opvallend genoeg zou het om dezelfde man gaan die vijftien dagen geleden tijdens de slotkilometer van de Ronde van Vlaanderen in beeld kwam. Toen de sprintende kopgroep met uiteindelijke winnaar Mathieu van der Poel gepasseerd was, klom de man over de omheining en liep hij zelf richting de finishlijn. Toen droeg hij een t-shirt met het opschrift climate justice now.

Veldbestormers die zichzelf vastketenen aan doelpalen, lijkt overigens in de voetbalwereld een nieuwe trend te worden. Een week geleden werd de Bundesliga-match tussen Frankfurt en Freiburg ook stilgelegd om dezelfde reden, en afgelopen maand waren er meerdere gelijkaardige incidenten in de Engelse Premier League.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners