Op de kasseistrook van Bos van Wallers had Van Aert plots Nederlandse kleuren op de fiets. ©  BELGA

Pech voor Wout van Aert: met fiets van ploegmaat door Bos van Wallers en lek net na imponerende aanval

Wout van Aert (Jumbo-Visma) leek in het Bos van Wallers een moeilijk momentje te kennen. Achteraf bleek dat de Belgisch kampioen toch vooral pech had gekend net voordien.

Laurens Van Heuverswijn

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Volg de wedstrijd hier live!

Van Aert moest net voor het Bos wisselen van fiets, en nam die van Timo Roosen over. Die wissel kwam niet voor de tv-camera’s, maar uit foto’s blijkt dat Van Aert met de Nederlandse kleuren Van Roosen op de voorvork over de kasseien dokkerde in plaats van ‘zijn’ Belgische.

Na het Bos van Wallers moest de Belgische kampioen opnieuw van fiets wisselen, waardoor hij nu op een reservefiets, zonder nationale kleuren, de finale rijdt.

Van Aert trok met zo’n 45 kilometer te gaan zelf stevig van leer, maar moest nadien andermaal van fiets wisselen met een lekke band. De ploegwagen van Jumbo-Visma was er snel bij, waardoor Van Aert behoorlijk snel weer kon komen aansluiten bij de groep met Mathieu van der Poel en anderen. Vooraan reed bijna gelijktijdig Matej Mohoric lek: de Sloveen moest zich daardoor laten uitzakken tot bij het groepje waar Van Aert weer kwam aansluiten.

Van Aert startte met de Belgische kleuren op de voorvork. ©  BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer