©  Sven Dillen

FULL HASSELT 2 RENOLIM BORGLOON 3 FUTSAL EERSTE NATIONALE

Borgloon wint futsalderby in Hasselt: Vanderheyden nekt nieuwe club

Het ambitieuze FULL Hasselt ging op de slotdag met de billen bloot. De thuisploeg verloor niet alleen van de buren van Renolim Borgloon, aangevuurd door kapitein Kenneth Vanderheyden. Eisden-Dorp snoepte ook nog de zevende plaats af.

Jo Trekels

Niet dat het huidige Hasselt hoge ambities mag koesteren in de play-offs. Maar de achtste plaats, die wilde iedereen vermijden. Nu neemt Hasselt het in de eerste ronde van de play-offs immers op tegen het foutloze Halle-Gooik in een best-of-3. Hopeloze missie. Schrijnender was dat dit ook vrijdag het geval was tegen Borgloon, in de terugronde goed voor vijf punten. En eerlijk is eerlijk, het was niet eens onjuist. Hasselt maakte zonder Halim (schorsing) en kapitein Sleypen (blessure) een stuurloze indruk. In een betere tweede helft zette het via El Mansouri en Yachou wel orde op zaken in de eerste anderhalve minuut: 0-1 werd 1-2. Maar het was een kortstondige opflakkering. Energie en inspiratie ontbraken. Het tempo zakte weer fors en het thuispubliek morde.

 

 ©  Sven Dillen

“Toen ook Abdelhak El Ghaadaoui uitviel met een spierblessure moesten we met aanvaller Jawad Yachou achterin spelen”, vertelde coach Petros Papanicolaou. “Dat is inderdaad een noodoplossing. Uiteindelijk slikten we de goals toen hij terug voorin ging spelen... Ach, ook vandaag hebben we, zoals al een heel seizoen, weinig stabiliteit getoond. We wisselden hoogtes en laagtes af. En we misten leidersfiguren. Dan zie je dat een ploeg als Borgloon, dat roeit met de riemen die het heeft, ons pijn kan doen. Het was een rommelige match en de kwaliteit was niet denderend. En dan heeft Kenneth Vanderheyden getoond waarom hij international is.”

Van ‘gamin’ tot sterkhouder

Zo was het helemaal. De linkspoot van Borgloon speelde opnieuw 38 van de 40 minuten, maar was nog fris genoeg om zich in de laatste vijf minuten tweemaal te tonen. Met een afstandsschot en een gerichte rebound vloerde hij collega-international Dries Vrancken, met voorsprong de beste thuisspeler: 2-3. Ook de assist op de 0-1 van Hicham El Merboh – na balverlies van Yachou - kwam van Vanderheydens voet. “Drieske is een topkeeper”, bevestigde de matchwinnaar. “In de eerste helft hield hij de nul op het bord toen we met twee op hem afgingen. Zij hadden misschien meer kleine kansen, maar wij de beste. Hoewel we achter kwamen, hebben we niet opgegeven en we werden beloond.”

 

 ©  Sven Dillen

Of beter: op het einde beloonde Vanderheyden zijn team. “Vlak voor de 2-2 wilde coach Mageren me als vliegende keeper uitspelen, ik zei hem nog even te wachten”, knipoogde De Futsal Red Devil. “Ik wilde me wel tonen tegen mijn toekomstige ploeg vandaag. Tegelijk wilde ik mijn huidige club een mooi afscheid geven en hen danken voor alle vertrouwen. Het was een bewogen seizoen, maar ik heb me wel kunnen ontwikkelen en zo enorme stappen vooruit gezet. In het Borgloon van vorig seizoen was ik de gamin in de groep, dit seizoen ben ik als kapitein uit de schaduw gestapt. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging in Hasselt.” De thuisaanhang troostte zich met het vooruitzicht dat VDH straks in de Alverberg te bewonderen valt.

FULL HASSELT: Vrancken, Laghzaoui, Bouazil, El Ghaadaoui; Yachou, Kaddouri, El Mansouri, Kherouach, Baeten.

RENOLIM BORGLOON: Mageren, Cordier, Bilal El Merboh, Hicham El Merboh, Vanderheyden , Zaghlal, Harerimana, Chraiha, Van Delft, Adu, Joris.

DOELPUNTEN: 20’ Hicham El Merboh 0-1, 22’ El Mansouri 1-1, 22’ Yachou 2-1, 36’ Vanderheyden 2-2, 39’ Vanderheyden 2-3.

GELE KAARTEN: El Ghaadaoui, Yachou, El Mansouri.

SCHEIDSRECHTERS: Cayir – Beluffi.

TOESCHOUWERS: 140.

Aangeboden door onze partners