Andrea Agnelli ©  picture alliance / dpa

Iedereen vrijgesproken in Italiaanse fraudezaak rond voetbaltransfers

De Italiaanse Voetbalrechtbank heeft de elf clubs en zo’n zestig bestuursleden, met daarbij Juventus-voorzitter Andrea Agnelli en Napels-voorzitter Aurelio De Laurentiis van Napoli, vrijuit laten gaan in de fraudezaak rond verdachte transfers. Dat deelde de Italiaanse federatie vrijdag mee.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Het tribunaal van de Italiaanse Voetbalfederatie heeft zijn motivatie nog niet gepubliceerd, maar het lijkt erop dat de clubs gevolgd werden in hun redenering dat de aanklagers de transferwaardes van veel spelers verkeerd hadden ingeschat en op basis daarvan met de beschuldiging van fraude waren gekomen. 

Het parket had onder meer schorsingen van een jaar voor Agnelli en elf maanden voor De Laurentiis en hoge boetes gevraagd. Naast Juventus en Napels werden met Sampdoria Genua, Genoa en Empoli nog drie clubs uit de Serie A geviseerd. Daarnaast moeten twee clubs uit de Serie B (Parma en Pisa), twee uit de Lega Pro (Pescara en Pro Vercelli) en twee imiddels verdwenen clubs (Novara en Chievo Verona) voor het tribunaal verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer