©  EPA-EFE

Ook Zelenski waarschuwt voor Russisch gebruik van nucleaire wapens

Ook de Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de wereld gewaarschuwd voor het gebruik van nucleaire wapens door Rusland. Volgens de president moet de hele wereld “ongerust” zijn.

evdgBron: BELGA

CIA-baas William Burns zei donderdag dat de Russische president Vladimir Poetin zijn toevlucht kan nemen tot nucleaire wapens na de militaire tegenslagen die Rusland te verduren kreeg. Burns benadrukte dat een nucleaire dreiging niet lichtvaardig opgevat moet worden “gezien de potentiële wanhoop van Poetin”. Volgens de CIA-baas zou Poetin kunnen besluiten “beperkte” tactische kernwapens in te zetten. Deze kernwapens zijn minder krachtig dan de atoombom die in 1945 de Japanse stad Hiroshima vernietigde.

De Amerikaanse zender CNN legde die vraag vrijdag voor aan Zelenski. “Niet alleen ik, maar de hele wereld, alle landen moeten ongerust zijn”, antwoordde de Oekraïense president. Zijn bezorgdheid heeft betrekking op nucleaire en chemische wapens. “Zij kunnen het gebruiken. Voor hen zijn mensenlevens niets waard”, aldus Zelenski.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer