Hoogtepunten van de match

VIDEO. Ongeslagen kampioen: Beloften KRC Genk bouwen titelfeestje na nipte zege tegen Charleroi

Het hing al even in de lucht maar na de promotie hebben de Genkse beloften nu ook de titel beet. Met een 1-2 zege op het veld van Charleroi namen ze de laatste horde op weg naar de titel. “De jongens hebben een feestje verdiend na deze knappe overwinning”, vertelde de trotse coach Hans Somers.

Brett Luijs

De champagneflessen stonden al koud, maar nu mogen ze ook echt ontkurkt worden. Na een indrukwekkende 53 op 57 zijn de Genkse beloften de verdiende kampioen. Al het tweede feestje op korte tijd, want eerder verzekerde de Genkse U21 zich al van een promotieticket naar 1B.

De promotie vieren met een titel op zak is toch net iets mooier. Dat besefte ook Kelvin John, de Tanzaniaan knalde de bal al vroeg in doel na een slecht weggewerkte hoekschop. Genk meteen op titelkoers.

(Lees verder onder de video en foto)

De goals uit Charleroi-Genk. © Sportbeat

 ©  Dominique Vaes/ KRC Genk

Penalty’s

Na het openingsdoelpunt ging Genk verder op zijn elan. Een vlotte combinatie zette Van de Perre alleen voor doel. De middenvelder werd op het laatste nippertje nog aangetikt in de zestienmeter, penalty. Geusens knalde de bal hard in de benedenhoek.

Nauwelijks enkele minuten later ging de bal opnieuw op de stip, dit keer aan de overkant. Met een kattensprong verijdelde Leysen eerst nog de aansluitingstreffer, maar de doelman kwam te vroeg van zijn lijn. In tweede instantie trof De Moerloose wel raak.

 © Dominique Vaes/ KRC Genk

Even schrikken, maar Genk behield wel de controle. Ze dwongen zelfs nog de beste kansen af, maar Van Genechten, Abid en de ingevallen Cuypers lieten na om de score nog verder uit te diepen.

De meegereisde supporters zetten het titelfeestje in de slotminuten al in, na het laatste fluitsignaal volgden ook de spelers die al feestend naar de kleedkamer trokken. Daar was coach Somers getuige van: “Het was heel plezant. Die jonge gasten kunnen er wat van. Ze gebruiken die dure champagne gewoon als douche.”

Het seizoen kan zelfs nog mooier worden, op 7 mei staat de bekerfinale tegen Anderlecht op het programma. “Daar werd nu al over gesproken in de kleedkamer, we zijn zeker nog hongerig om die beker te pakken.”

KRC GENK: Leysen - Rommens, Didden, Monamay, Van Genechten - Van de Perre, Geusens, El Khannouss - Abid, Németh, John DOELPUNTEN: 11’ Kelvin John 0-1, 28’ Geusens 0-2, 35’ De Moerloose 1-2GELE KAARTEN: 28’ Di Giugno, 34’ Abid, 80’ Didden, 85’ Hoedaert, 86’ Van Genechten, VERVANGINGEN: 62’ Monamay door Et-Taïbi, 75’ El Khannous door Cuypers , 75’ Abid door Smekens, 80’ Van de Perre door Cutillas-Carpe, 80’ Geusens door SwertsSCHEIDSRECHTER: Francesco Muratore

Reacties van Hans Somers (coach U21) en Tuur Rommens © Sportbeat

Aangeboden door onze partners