Met de bloesemfeesten van de Vriendenkring Mettekoven wordt dit paasweekend het startschot gegeven van het toeristische seizoen. © frmi

Bloesemfeesten openen toeristisch seizoen

Heers -

Met de bloesemfeesten van de Vriendenkring Mettekoven wordt dit paasweekend het officiële startschot gegeven van het toeristische seizoen in Heers.

“Met het aperitiefconcert en bloesemterras bij fruitbedrijf Libert-Monard in deelgemeente Mechelen-Bovelingen hebben we vorige week al het seizoen ingezet”, zegt diensthoofd vrije tijd Michele Houbraken. “Maar vanaf nu volgen de fruitige activiteiten zich in sneltempo op, te beginnen met de bloesemfeesten in Mettekoven.”

Springkastelen

Na twee jaar coronapauze kunnen bezoekers tijdens het verlengde paasweekend opnieuw volop genieten van het prachtige bloesemlandschap op dorpsplein Den Dries in Mettekoven. “De Vriendenkring organiseert deze bloesemfeesten al jaren”, zegt voorzitter Carina Volont. “Op zondag 17 april openen we ons bloesemterras vanaf 14 uur. Volwassenen kunnen hier genieten van een cavaatje of streekbiertje, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op de springkastelen. Dit jaar doen we een extra inspanning en is ons bloesemterras ook open op paasmaandag 18 april en op zondag 24 april vanaf 14 uur.”

Eenrichtingsverkeer

Door de vele bloesemtoeristen van de afgelopen dagen heeft het gemeentebestuur, na overleg met politie en buurtbewoners, beslist om eenrichtingsverkeer voor alle verkeer in te voeren in de dorpskern van Mettekoven. “Dus ook fietsers moeten omrijden”, vertelt burgemeester Kristof Pirard. “De signalisatie is intussen aangepast. Het is niet altijd makkelijk om de beste oplossing uit te werken voor alle weggebruikers én inwoners, daarom sleutelen we constant aan de verkeerssituatie om de veiligheid te optimaliseren.” Het eenrichtingsverkeer op de Mettekovenstraat en de Schildstraat geldt nog tot en met 30 juni. (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer