Hou je van scheurstrookjes? Rep je dan naar het MAS voor een gekke expo

Wie al eens langs het prikbord in de supermarkt loopt, ziet regelmatig advertenties of zoekertjes opduiken. En het wordt pas echt interessant als je een stukje papier kan afscheuren met daarop de contactgegevens. Dat kan nu tijdelijk ook in het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen waar een hele expositie in het teken staat van scheurstrookjes.

Lien Lammens

Bijlessen Spaans, het verhuren van een appartementje aan zee of op zoek naar een studentenkot: scheurstrookjes zijn in tijden van digitalisering en sociale media nog steeds populair. En dat weet ook artieste Karen François die een expositie opdraagt aan de papieren repen.

Via haar bedrijfje KOAREN liet François zich inspireren door een tentoonstelling van schrijver Wim Paeshuyse. Wie de tentoonstelling bezoekt mag, in tegenstelling tot bij klassieke exposities, de strookjes gewoon afscheuren. Zo kan je onder meer een deel van het ego van acteur Axel Daeseleire afscheuren.

De scheurstrookjesexpo loopt nog tot 30 april in het paviljoen van het Museum aan de Stroom (MAS), aan de Hanzestedenplaats 1 in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer