©  REUTERS

Rusland kondigt nieuwe aanvallen op hoofdstad aan, maar FlixBus gaat weer naar Kiev rijden

Busmaatschappij FlixBus gaat zijn busreizen naar Oekraïne hervatten. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers binnenkort onder meer weer naar de hoofdstad Kiev reizen.

Bron: BELGA

De busmaatschappij zegt dat steeds meer mensen teruggaan naar Oekraïne wil: ongeveer de helft van de mensen die Oekraïne hebben verlaten, wil volgens FlixBus terugkeren. Het bedrijf wil daarom een “veilige, comfortabele en betaalbare” reis mogelijk maken. Op de website van de busmaatschappij zijn al reizen te boeken. Zo kan voor maandagavond een reis geboekt worden van Brussel naar Kiev, via Warschau. Aankomst in Kiev is dan woensdag in de namiddag.

Een woordvoerder van FlixBus laat weten dat er behalve naar Kiev naar zeven andere Oekraïense steden, waaronder Lviv, gereden wordt. Die worden allemaal bereikt via een overstap in ofwel Warschau ofwel Praag. Vanaf eind deze maand komt er ook een verbinding van de Hongaarse hoofdstad Boedapest naar Kiev.

Vanwege de oorlog in Oekraïne werden de busroutes eerder gestaakt. Oekraïense busmaatschappijen die reizigers het land in brengen, beweren volgens de woordvoerder van FlixBus dat het momenteel veilig genoeg is om de Oekraïense grens te passeren. Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Oekraïne vrijdag nog sterk af. Op de website van de overheidsdienst wordt erop gewezen dat “de veiligheidssituatie in de komende uren en dagen verder dreigt te verslechteren, vooral in Kiev”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer