©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Marianne Vos kijkt uit naar droge editie van Parijs-Roubaix: “Hoe het zaterdag zal gaan? Dat is echt afwachten”

Marianne Vos paste voor de Amstel Gold Race met het oog op Parijs-Roubaix waar ze vorig jaar als tweede finishte. Zondag hoopt ze op meer.

Bron: BELGA

“Parijs-Roubaix is één van de grootste wedstrijden in de geschiedenis van het wielrennen”, aldus Vos bij haar team Jumbo-Visma. “Het is geweldig om daar onderdeel van te zijn, maar ik heb vorig jaar ervaren dat het een heel pittige koers is en dat wordt het nu vast weer. Het scheelt wel dat we weten wat we kunnen verwachten. Tot vorig jaar kenden we Parijs-Roubaix alleen van tv, nu hebben we de ervaring van oktober op zak. Het uitblijven van regen gaat ook helpen. Doordat de stroken droog liggen, kunnen we veel beter bepalen waar het wegdek het minst slecht is.”

In 2021 finishte Vos als tweede en kwam het niet tot een sprint. “Vorig jaar was ik heel blij toen ik eenmaal het Velodroom binnenreed”, aldus Vos. “Je bent continu gefocust omdat de ene kasseistrook nog langer en venijniger is dan de andere, dus de finish voelde als een opluchting.”

 ©  BELGA

“Hoe het zaterdag zal gaan? Dat is echt afwachten”, vervolgt Vos. “Ik weet het, dat is een cliché, maar het is wel zo. Zeker bij dit soort wedstrijden kun je niet zonder een dosis geluk. Je moet een goede dag hebben en mag geen materiaalpech krijgen. We gaan zien hoe het loopt. Ik ben in elk geval fit, ik heb er heel veel zin in, de bandendruk is uitvoerig getest en we zijn als team goed voorbereid, dus daar kan het niet aan liggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer