©  BELGA

Inno zet helft van winkelpersoneel op tijdelijke werkloosheid tot eind juni

De directie van warenhuisketen Inno heeft aangekondigd dat ze een deel van het personeel tot eind juni op tijdelijke werkloosheid zet. Dat gebeurt volgens de overheidsmaatregelen die ingevoerd zijn wegens de coronacrisis, meldt de RTBF donderdag.

evdgBron: BELGA

Sinds maandag geldt de tijdelijke werkloosheid voor 50 procent van het personeel in de verkoop. Zo’n 25 procent van het kaderpersoneel en afdelingshoofden wordt ook op tijdelijke werkloosheid gezet, verklaart een vakbondsafgevaardigde van CNE Luik, Ghislaine Marie.

Deze maatregel treft de 16 winkels en het hoofdkantoor van de groep, hoewel sommige winkels meer getroffen worden dan andere.

Onder meer de coronacrisis heeft het shopgedrag van de mensen veranderd, klinkt de verklaring. “We komen net uit een crisis en belanden weer in een andere, een oorlog in Europa. Die heeft een impact op de inflatie, de olieprijzen en energie en dus is de consument nogal voorzichtig”, verklaart Valérie Van Walleghem van SETCa/BBTK. Volgens haar heeft de directie aangegeven dat als er een herstel is, de maatregel zal worden stopgezet.

Deze maatregel zal tot eind juni duren, met uitzondering van de week van 2 mei, waarin iedereen zal werken om het 125-jarig bestaan van de groep te vieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer