©  Kris Van Exel

Burgemeester Pieter De Crem gaat gemeentehuis uitbreiden, maar wil af van bijnaam ‘Cremlin’

Het gemeentehuis van Aalter staat voor enkele ingrijpende uitbreidingen. Maar niet alleen het gebouw zal een metamorfose ondergaan, burgemeester Pieter De Crem (CD&V) wil ook af van de bijnaam ‘Cremlin’.

mye, red

De plannen voor het vernieuwde gemeentehuis van Aalter ogen alvast indrukwekkend. Het gebouw zou onder meer twee nieuwe verdiepingen op de zijvleugels krijgen, waarvan eentje moet dienen als receptieruimte. Maar het project stuit op verzet bij oppositiepartij Groen, die zich stoort aan de “hallucinante kostprijs”. “Jarenlang heeft de bouw van het ‘Cremlin’ een zware impact gehad op de begroting van de gemeente”, zegt raadslid Jesse De Meulenaere. “Om de put te dichten zijn heel wat truken uitgehaald. En nu, 25 jaar later, gaan we weer die toer op.”

Maar burgemeester Pieter De Crem ziet het anders. “De financiële impact van de bouw van het gemeentehuis was zodanig groot dat de niveaus van de belastingen in Aalter bij de laagste van Vlaanderen zijn”, reageert hij ironisch. Bovendien, zo stelt De Crem, wil hij de geuzennaam ‘Cremlin’ niet langer uitspreken “vanwege de internationale situatie”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer