©  ISOPIX

Premier League-club Burnley neemt na bijna tien jaar afscheid van coach Sean Dyche

Burnley neemt na bijna tien jaar afscheid van zijn coach Sean Dyche. Dat hebben The Clarets, die in de Premier League op een degradatieplaats staan, vrijdag gemeld.

Bron: BELGA

De 50-jarige Dyche was de langstzittende coach in de Premier League, aldus Burnley in een mededeling. “Hij had 9,5 jaar de leiding over The Clarets, een periode die de geschiedenis in zal gaan als een van de meest succesvolle van de club.” In die periode promoveerde het team twee keer uit het Championship, eindigde het twee keer in de bovenste top van de Premier League (7e en 10e) en kwalificeerde het zich voor het eerst in 51 jaar voor Europa.

Burnley neemt daarnaast ook afscheid van assistent Ian Woan, medecoach Steve Stone en keeperstrainer Billy Mercer. Burnley staat momenteel op de achttiende plaats, net onder de degradatiestreep, met vier punten achterstand op de ‘veilige’ zeventiende plek van Everton.

 ©  AFP

 

“Allereerst willen we onze oprechte dank aan Sean en zijn staf laten optekenen voor hun prestaties bij de club de afgelopen tien jaar”, reageert voorzitter Alan Pace. “Gedurende zijn tijd op Turf Moor is Sean zowel op als naast het veld een aanwinst geweest, gerespecteerd door spelers, staf, supporters en de bredere voetbalgemeenschap. De resultaten dit seizoen waren echter teleurstellend en hoewel dit een ongelooflijk moeilijke beslissing was, met nog acht cruciale wedstrijden deze campagne te gaan, zijn we van mening dat een verandering nodig is om de ploeg de best mogelijke kans te geven om in de Premier League te blijven”

Burnley maakt momenteel werk van de zoektocht naar een vervanger, aldus Pace.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer