©  AP

Superster Stephen Curry heeft “veel vertrouwen” in rentree bij play-offs NBA

Stephen Curry heeft er vertrouwen in dat hij bij de start van de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA zijn rentree kan maken bij de Golden State Warriors. De 34-jarige basketballer liep half maart een enkelblessure op, maar is weer inzetbaar. Golden State neemt het zaterdag (lokale tijd) in de eerste ronde van de play-offs op tegen Denver.

Bron: BELGA

Curry liet weten dat hij niet per se 100 procent hoeft te zijn. “Als ik het gevoel heb dat ik het team kan helpen en een bijdrage kan leveren, dan zal ik spelen”, zei hij. De basketballer leidde zijn ploeg de afgelopen jaren drie keer naar de titel in de Amerikaanse profcompetitie. “Ik zal proberen de best mogelijke versie van mezelf te zijn. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik ons team kan helpen om te winnen.”

Volgens coach Steve Kerr is Curry er klaar voor. “Veel jongens zouden na een maand pauze na twee minuten spelen lichamelijk problemen krijgen. Maar Stephen heeft zo’n goede vorm, hij heeft een ongelofelijke basisconditie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer