Archiefbeeld ©  AP

“Krachtige explosies in Kiev en Cherson”

In verschillende Oekraïense steden waren donderdagnacht verschillende krachtige explosies te horen. Lokale media melden ontploffingen in of rondom de hoofdstad Kiev en het zuidelijk gelegen Cherson. Wat er precies geraakt werd, is niet duidelijk. Voorafgaand aan de explosies klonk in vrijwel alle Oekraïense regio’s het luchtalarm.

jvh

Het Oekraïense parlementslid Lesia Vasylenko schrijft op Twitter dat er in Kiev drie explosies klonken. “Hoogstwaarschijnlijk omdat Poetin razend is geworden vanwege het gezonken oorlogsschip Moskva”, aldus Vasylenko, die eraan toevoegt dat “Oekraïners ondanks de Russische ergernis overeind blijven staan”.

Volgens persbureau Reuters gaat het om de meest significante explosies in Kiev sinds de terugtrekking van de Russische troepen begin deze maand. De autoriteiten in de stad brengen summier informatie naar buiten, om de Russen niet onbedoeld van informatie te voorzien. Inwoners werden om diezelfde reden opgeroepen om geen beelden van de explosies op sociale media te plaatsen. In een Telegram-bericht melden de autoriteiten slechts dat “alles veilig” is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer