©  EPA-EFE

Man van de match Cyriel Dessers kan geluk niet op na Europese triomf: “Niemand had gedacht dat we hier zouden staan”

Cyriel Dessers was de gevierde man bij Feyenoord na de uitzege bij Slavia Praag (3-1) en een plaats de halve finale van de Conference League. Hij maakte de eerste twee doelpunten van zijn ploeg in de hoofdstad van Tsjechië. “Hoe mooi is dit”, lachte hij na afloop.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

BEKIJK. Cyriel Dessers helpt Feyenoord met twee goals naar halve finale Conference League

Dessers was vorige week nog erg teleurgesteld dat hij niet aan de thuiswedstrijd tegen Slavia mocht beginnen. Trainer Arne Slot gaf toen de voorkeur aan Bryan Linssen. “Maar zo snel kan het gaan in voetbal”, zei Dessers bij ESPN. “Dat is ook mooi. We begonnen dit seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Drita. Niemand had toen waarschijnlijk gedacht dat we de halve finales zouden halen. Nu spelen we zo in de halve finale tegen Olympique Marseille. Dat worden weer prachtige wedstrijden.”

Dessers werd in Praag luid toegezongen door de meegereisde fans van Feyenoord. “Dat is leuk om te horen, maar zij hebben ons ook weer heel goed gesteund”, zei de spits. “Ik kan meer dan scoren. Ik kan ook snel van kant wisselen en een mannetje uitspelen. Dat moet ik steeds laten zien.”

Dessers maakte beide doelpunten met zijn linkerbeen. “Bij dat eerste doelpunt zag ik de linksback van hen dichtbij komen”, vertelde hij. “Daarom schoot ik snel met links. Bij de 1-2 bleef ik rustig. Het leek misschien makkelijk maar dat was het volgens mij niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trainer Slot vierde de zege eerst met zijn assistenten en besloot vervolgens de meegereisde fans uit Rotterdam te bedanken. “Ze hebben ons enorm gesteund en zich ook goed gedragen in de stad. Hopelijk gaan ze ook weer mee naar Marseille. We hebben ze daar ook weer nodig.”

Feyenoord speelt op 28 april eerst thuis tegen Olympique Marseille, de return is op 5 mei in het zuiden van Frankrijk. Olympique Marseille is de huidige nummer 2 van de Franse competitie, met een achterstand van twaalf punten op koploper Paris Saint-Germain.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer