©  BELGA

Castors Braine neemt optie op play-off finale met ruime zege bij Luik Panthers

Castors Braine heeft donderdag met 46-84 gewonnen bij Luik Panthers in de eerste wedstrijd van zijn halve finales (best of 3) in de play-offs. Het neemt zo een grote optie op de finale van het Belgisch kampioenschap basketbal voor vrouwen.

Bron: BELGA

Castors nam de leiding in het eerste kwart (9-21) en stond aan de rust 21-41 voor.  Aislinn König eindigde met 20 punten voor de Brainoises, Jessica Lindstrom voegde er 15 punten en 9 rebounds aan toe.

De tweede wedstrijd wordt  zaterdag (20u30) gespeeld in Eigenbrakel. Ook bij een eventuele belle heeft Castors volgende week maandag het thuisvoordeel. Castors kan zich voor de achtste keer voor de finale plaatsen. De vorige zeven keer (van 2014 tot 2020) won het die ook.

De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Namen Capitale en Kangoeroes Mechelen, vorige maand winaar van de van de Beker van België. Hun wedstrijden staan voor vrijdag (20u30), zondag (15u15) en dinsdag 19 april (20u30) op de agenda. In de laatste twee heeft Mechelen het thuisvoordeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer