“Warme jas zeker nodig vannacht met temperaturen tot 2°C en grondvorst”

Vanavond zijn de opklaringen breed en het koelt dan ook goed af. Uiteindelijk bereiken we minima tussen +2 en +5°C. Vooral in landelijke valleien is er kans op grondvorst. En op die koudste plaatsen is de kans op grondmistbanken tevens het grootst.

Morgen kan er regionaal mogelijk eerst ochtendgrijs aanwezig zijn. Op de meeste plaatsen zal de zon echter snel verschijnen en ook de rest van de dag aanwezig blijven. In de loop van de namiddag komen er wat dunne hoge sluierwolken opzetten vanuit het noordwesten. Het blijft dus overal in Limburg heel de dag droog.

De temperatuur loopt op naar een maximale waarde rond 16 a 17°C. Doordat er een matige oostenwind waait zal het vooral op beschutte plekjes aangenaam vertoeven zijn in de zon. De UV-index bereikt een piek tussen niveau 4 en 5. Dit betekent dat een onbeschermde winterhuid vrij snel kan verbranden.

In de nacht naar zondag valt de wind grotendeels weg. Onder een nagenoeg heldere hemel kan het dan ook weer vlot afkoelen. De minima bedragen +2 a +4°C en op verschillende plaatsen kan het tot lichte grondvorst komen.

Bekijk hier de weersverwachting voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer