© rr

Genkse doelman Maarten Vandevoordt trekt in 2024 naar RB Leipzig

Maarten Vandevoordt verhuist in 2024 van KRC Genk naar RB Leipzig. Tot dan blijft de 20-jarige doelman op post bij KRC. Vandevoordt werd dinsdagmiddag al voorgesteld bij de topclub uit de Bundesliga.

Marnik Geukens

Maarten Vandevoordt staat bekend als een toptalent. Dat is de Europese topclubs ook niet ontgaan, al vaker werd hij gelinkt aan verschillende grootmachten. Nu is ook duidelijk wie de strijd om de Truiense keeper gewonnen heeft. Vandevoordt trekt in 2024 naar RB Leipzig, dat momenteel op de vierde plaats staat in de Bundesliga. Opvallend: de doelman, die inmiddels al aan 71 wedstrijden in het eerste elftal zit, zal eerst zijn contract nog verlengen bij KRC. Zijn huidige overeenkomst loopt af in 2023, maar Vandevoordt zal bijtekenen tot 2026. Toch is er nu al een akkoord over een toptransfer naar RB Leipzig in de zomer van 2024.

Vandevoordt met doelmannentrainer Frederik Gössling.  

Vandevoordt met doelmannentrainer Frederik Gössling.  © RR

Meer dan 10 miljoen

Een transfersom en precieze details werden niet bekendgemaakt. Het gaat om een complexe constructie, waarin tal van parameters en/of bonussen worden opgenomen. In elk geval zal KRC Genk minimaal 10 miljoen overhouden aan deze transfer, een bedrag dat nog kan oplopen in de toekomst.

Vandevoordt, die al sinds zijn negende bij KRC Genk speelt, reageerde in Leipzig tevreden op zijn toekomstige transfer. “Ik ben blij dat ik naar een club met een zeer duidelijke visie trek. Leipzig is, specifiek voor jongere spelers, één van de beste clubs in Europa. Het inspireert me en ik kijk enorm uit naar mijn periode als Red Bull.”

“Ik kan mezelf hier op een fantastische wijze verder ontwikkelen als doelman. Péter Gulácsi is hier geëvolueerd tot een van de beste doelmannen in Europa. Dat is ook de weg die ik wil afleggen en daarom is RB Leipzig de perfecte club. Nu wil ik vooral elke wedstrijd bij KRC Genk nog bijleren en de volgende stappen zetten in doel bij Leipzig.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Offensieve speelstijl

Tijdens de onderhandelingen bleek al snel dat ze in Leipzig niet over één nacht ijs zijn gegaan bij deze transfer. Vandevoordt, die op zijn 17de in Napoli-Genk de jongste keeper ooit in de Champions League werd, wordt er geloofd om zijn manier van keepen.

“Maarten is nu al één van de beste doelmannen in België”, zegt keeperstrainer Frederik Gössling. “Hij is dankzij zijn gedurfde en offensieve speelstijl de perfecte doelman voor ons. We willen hem verder helpen ontwikkelen en hopen hem naar een hoger niveau te tillen.”

 

 ©  Isosport

Aangeboden door onze partners