©  AFP

Vastgebonden klimaatactivisten en een botsing met een camera: opvallende taferelen in Bundesligaduel tussen Frankfurt en Freiburg

Twee klimaatactivisten hebben zondag de Bundesliga-wedstrijd tussen Frankfurt en Freiburg een paar minuten onderbroken door zich aan de doelpalen vast te binden. Ze droegen T-shirts waarop in het Duits te lezen stond: “Laatste generatie - Stop de waanzin van fossiele brandstoffen”.

Jeroen De Pauw

Even na de aftrap bonden twee mannen zich met kabels vast aan de doelpalen van Frankfurt-doelman Kevin Trapp. De wedstrijd werd gedurende vier minuten onderbroken terwijl stewards de demonstranten losmaakten en hen uit het stadion begeleidden. Een deel van het aanwezige publiek floot de twee activisten uit. Een soortgelijk protest vond onlangs plaats in Engeland tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Everton en Newcastle.

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

Het bleef trouwens niet bij dit ene opvallende beeld. Verdediger Nico Schlotterbeck (SC Freiburg) knalde tijdens de match tegen een van de mobiele camera’s. De schade bij de Duitser leek mee te vallen. Hij speelde de match uit, maar het leverde wel unieke beelden op.

De bezoekers van Freiburg, waar Hugo Siquet op de bank bleef, wonnen uiteindelijk met 1-2.

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer