OVERZICHT. Zo zien de play-offs in het Belgische voetbal eruit

34 speeldagen lang duurde de zoektocht, maar vandaag zijn de resultaten gekend: niet AA Gent, wel RSC Anderlecht mag zich opmaken voor de Champions’ play-offs. En KRC Genk heeft na een matig seizoen toch nog uitzicht op Europees voetbal. Bekijk hier de samenstellingen van de Champions’ play-offs en de Europe play-offs. De eerste spelen zes speeldagen lang om de titel, de laatste doen hetzelfde met een Europees ticket als doel.

Guillaume Maebe,
* Clubs met een asterisk hebben een half punt extra gekregen. Bij gelijke stand na zes speeldagen wordt dit halve punt opnieuw afgetrokken.

LEES OOK. Hoe worden de Europese tickets verdeeld? En wanneer worden de wedstrijden gespeeld? Alles wat u moet weten over de play-offs

CHAMPIONS PLAY-OFFS:

1. Union 37 punten2. Club Brugge 363. Antwerp 324. Anderlecht 32*

Union, Club Brugge, Anderlecht en Antwerp spelen onderling zes wedstrijden met de titel als inzet. De slotspeeldag wordt in het weekend van 21 en 22 mei gespeeld, het speelschema wordt op maandag 11 april om 18u bekendgemaakt. Union is als winnaar van de reguliere competitie al zeker van Europees voorrondevoetbal, maar hoopt op meer. De kampioen mag immers rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League, de runner-up gaat naar de derde voorronde van Het Kampioenenbal.

Nummer drie speelt de laatste voorronde van de Champions League, terwijl nummer vier het dient op te nemen tegen de winnaar van de Europe play-offs (zie onder) met als inzet een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. De bekerwinnaar speelt de laatste voorronde van de Europa League.

   * Clubs met een asterisk hebben een half punt extra gekregen. Bij gelijke stand na zes speeldagen wordt dit halve punt opnieuw afgetrokken.

    EUROPE PLAY-OFFS:

    5. AA Gent 31 punten6. Charleroi 277. KV Mechelen 268. KRC Genk 26*

    De play-offs starten in het weekend van 23 en 24 april en duren één maand. In de week van 9 mei is er een midweekspeeldag voorzien. Het speelschema wordt maandag om 18u bekendgemaakt.

    Charleroi haalde op de slotspeeldag nog eens zwaar uit tegen Zulte Waregem. ©  BELGA

    Voor hen zit het seizoen erop

    9. STVV

    10. Cercle Brugge

    11. OH Leuven

    12. KV Oostende

    13. KV Kortrijk

    14. Standard

    15. KAS Eupen

    16. Zulte Waregem

    En wat met degradatie?

    Beerschot was al even zeker van de laatste plaats en zakt naar 1B. Westerlo - kampioen op het tweede niveau - neemt de plek van De Kielse Ratten in. Seraing krijgt als voorlaatste nog een herkansing om alsnog in 1A te blijven. Daarvoor moet het wel het nummer 2 uit 1B - RWDM - weerstaan in barragewedstrijden.

    17. Seraing

    18. Beerschot

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Lees meer