©  Getty Images via AFP

Hij is terug! David Goffin wint in Marrakech zijn 6de ATP-titel

Na een bijzonder zwak seizoensbegin waarin de ene snelle uitschakeling de andere opvolgde, komt David Goffin (ATP 74) nu weer boven water drijven. In de finale van het ATP-toernooi van Marrakech versloeg hij de Slovaak Alex Molcan (ATP 64) in drie sets: 3-6, 6-3, 6-3. Voor de Luikenaar is het de zesde ATP-trofee uit zijn tennisloopbaan. Met deze titel komt Goffin ook opnieuw de top 50 binnen op de ATP-wereldranglijst.

Jeroen De Pauw

2022 leek voor David Goffin een jaar om snel te vergeten. Door een opeenstapeling van verrassende nederlagen zakte de Belg helemaal weg op de ATP-ranking. Op het einde van 2021 was hij nog het nummer 39 van de wereld, in Marrakech begon Goffin als het nummer 74 aan het toernooi. Na opeenvolgende zeges tegen Dzumhur, Andujar-Alba, Carballes Baena en Coria kwam Goffin de finale Alex Molcan tegen. Voor Goffin was het zijn eerste finale van het seizoen en de vijftiende uit zijn carrière.

De Slovaak was de hoger gerangschikte speler en begon als favoriet aan de match. Dat liet zich ook merken in de eerste set. Goffin gaf twee keer een servicebeurt uit handen en verloor de set met 3-6. Maar de Belg vocht terug en begon beter te spelen. Hij won de tweede set met 6-3 en ook de derde en beslissende set gingen met die cijfers naar de Belg. Zo mocht Goffin na precies 2 uur spelen de vuisten ballen en zijn zesde ATP-titel op zak steken. Montpellier (2021), Shenzhen (2017), Tokio (2017), Kitzbühel (2014) en Metz (2014) waren zijn vorige titels. Met deze overwinning komt Goffin opnieuw de top 50 binnen op de wereldranglijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer