De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte gaan stemmen in Le Touquet-Paris-Plage.  ©  REUTERS

Macron en Le Pen naar volgende ronde Franse presidentsverkiezingen

Huidig president Macron en Marine Le Pen nemen het op 24 april tegen elkaar op in de Franse presidentsverkiezingen. Volgens de exitpoll van televisiezenders TF1 haalt Macron 28,6 procent van de stemmen in de eerste ronde. Le Pen scoort 24,4 procent van de stemmen.

Bron: BELGA

Volgens de exitpoll van televisiezenders TF1 haalt Macron 28,6 procent van de stemmen in de eerste ronde. Le Pen scoort 24,4 procent van de stemmen. Mélenchon wordt derde met 20,2 procent. Andere kandidaten scoren allemaal minder dan 10 procent. De zittende president Macron zal het in de tweede ronde dus moeten opnemen tegen de extreemrechtse Marine Le Pen van het Rassemblement Nationale.

De exitpoll van TF1 wordt als erg betrouwbaar gezien en geeft waarschijnlijk een goed beeld van de situatie eens alle stemmen geteld zijn. Sinds 20 uur zijn ook alle stembureaus gesloten.

De opkomst lag 6,5 procentpunten hoger dan in 2002 (58,45 procent), het jaar met de laagste opkomst bij een eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

LEES OOK. Kiezers konden twee uur lang niet op socialistische kandidaat stemmen omdat stembiljetten nog in de doos zaten

LEES OOK. Op naar het duel Macron-Le Pen, of komt er toch nog een derde tussen gefietst? Franse presidentskandidaten gewikt en gewogen

Ook de voormalige president Nicolas Sarkozy ging stemmen.  ©  AFP

Marine Le Pen ging stemmen in Henin-Beaumont. ©  REUTERS

Emmanuel Macron. ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer